Sinop Emniyeti, Elazığlı hemşehrimiz Tarıkhan Çetiner’e emanet edildi.

Elazığlı hemşehrimiz Tarıkhan Çetiner, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekteydi.

Yapılan atamalara göre; Sinop İl Emniyet Müdürlüğü görevine atandı.

TARIKHAN ÇETİNER KİMDİR?

1973 yılında Elazığ’da doğmuştur. İlk, orta ve lise tahsilini Ankara’da tamamlamıştır. 1993 yılında Polis Akademisine girmiş ve 1997 yılında mezun olmuştur. Değişik rütbelerde Bolu ve Şanlıurfa illerinde asayiş birimlerinde ve en son Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığında Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken Sinop Emniyet Müdürlüğüne atanmıştır.  Kadına yönelik şiddetle mücadele alanında uluslararası ve ulusal çeşitli proje ve programlara katılan ve uzman eğitici olan Tarıkhan Çetiner, özellikle şiddetle mücadele konusunda polis birimlerinin idari ve personel kapasitesinin artırılması çalışmalarına bizzat katkı sağlamıştır.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünü temsilen; Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Üniversiteler ve uluslararası kuruluşlar tarafından düzenlenen birçok seminer, konferans, çalıştay vb. 
faaliyetlerde, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından kurulan, “Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi (2015)”, “Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi (2016) ve “Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi (2021)” Meclis Araştırma Komisyonlarında,

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Ofisi ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalan “Eğitim İşbirliği Protokolleri” kapsamında aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda Mülki İdare Amirlerine, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı personeline yönelik verilen eğitim programının hazırlanmasında ve düzenlenen eğitimlerde görev almıştır.

Ayrıca “Elektronik Kelepçe” Uygulaması, “Kadın Acil Destek (KADES)” Uygulaması ile “Güvenli Okul-Güvenli Gelecek” Uygulamasının projelendirme aşamasında, hazırlanmasında ve tanıtımında bilfiil görev almıştır.

Polis birimlerinde yürütülen iş ve işlemleri yerinde görmek, incelemeler yapmak ve düzenlenen toplantılara katılım sağlamak üzere İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, İspanya,  Arnavutluk, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti’ne “çalışma ziyaretlerinde” bulunmuştur.

30.05.2022 tarihinde Sinop İl Emniyet Müdürlüğüne atanan ve 31 Mayıs 2022 tarihinde göreve başlayan Sayın Tarıkhan Çetiner evli ve 1 çocuk sahibidir.

Medya grubumuz olarak Tarıkhan Çetiner'e yeni görevinde başarılar diliyoruz...