Elazığlı Hemşehrimizin İsmi BDDK Başkanlığı İçin Geçiyor

Elazığlı hemşehrimiz Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Taha Çakmak’ın BDDK Başkanlığı görevine getirileceğinin düşünüldüğü öğrenildi.

Elazığlı Hemşehrimizin İsmi BDDK Başkanlığı İçin Geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabineyi açıklamasının ardından başkanlıklarda değişimlere gidiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda görev değişimi yaşanarak Mehmet Şimşek bakanlık görevine getirildi.

Bakanlıktaki değişikliğin ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (BDDK) da değişikliğe gidilmesi düşünüldüğü öğrenildi.

HEMŞEHRİMİZ ÇAKMAK’IN İSMİ BDDK BAŞKANLIĞI’NDA GEÇİYOR

Öğrenilen bilgiler arasında Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve başarılı çalışmalara imza atan Elazığlı hemşehrimiz Taha Çakmak’ın BDDK Başkanlığı görevine getirileceğinin düşünüldüğü öğrenildi.

TAHA ÇAKMAK KİMDİR?

1981’de Elazığ’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümünden şeref öğrencisi olarak mezun oldu. 2004 yılında Deloitte Touche & Tohmatsu’da Denetçi, 2005 yılında Sosyal Sigortalar Kurumunda Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2005-2019 yılları arasında Ziraat Bankası A.Ş.’de Teftiş Kurulu Müfettişi, Operasyon Merkezi Bölüm Başkanlığı İş Tasarımı Yöneticisi, Ankara Perakende Şube Yöneticisi, İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı ve Ankara Kamu Kurumsal Şube Yöneticisi olarak görev aldı. 2019-2021 yılları arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Çakmak, 13 Ekim 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2023, 21:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137