Elazığ'da bir askeri aracın devrilmesi sonucu 1 askerimiz şehit oldu, 1 asker yaralandı. 
Kaza, Karakoçan ilçesi ile Bingöl arasında meydana geldi. Alınan bilgiye göre askeri araç devrildi. Kazada 1 uzman çavuşumuz olay yerinde şehit oldu, 1 asker yaralandı.
Yaralı asker hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilgili Bingöl Valiliği'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. 

23.11.2017 günü İzmir ilinden Bingöl-Muş-Van illerine tertip edilen ve 23.11.2017 günü saat 18:40 sıralarında Elazığ KTM’den Bingöl istikametine hareket eden(15) adet kirpi aracın yakın emniyeti kapsamında görevlendirilen Elazığ J.Komd.Tb.K.lığı emrinde görevli 23 JAA 100 plakalı Ünimog araç Elazığ-Karakoçan-Kuruca Geçidi Yenikaya yol ayrımı bölgesine geldiğinde havanın yağışlı ve yolun kaygan olması nedeniyle kaza yapmıştır.

Kazada araç sürücüsü J.Uzm.Çvş. Faruk Barut (İhsan ve Süheyle oğlu, Elazığ 1984 d.lu, Elazığ-Merkez-Hankendi Nf.Kyt, Bekar, Elazığ J.komd. Tb. K.lığı emrinde zırhlı araç şoförü olarak görevli Apdullahpaşa Mah. 252. 24/4 Merkez/Elazığ adresinde ikamet eder) olay yerinde şehit olmuş ve MİLKAR personeli J. Uzm. Çvş Selim AK yaralı olarak Bingöl Devlet hastanesine sevk edilmiştir.

Olayı müteakip, olay yerine Karakoçan İlçesinden (2) ve Bingöl ilinden (3) olmak üzere toplam (5) ambulans, itfaiye ve AFAD ekipleri ile çekici aracı sevk edilmiştir.