Elazığlı İş insanı Muhammed Yalçın, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti’den İstanbul Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Elazığ’daki Martı ve Balık Ölümlerinin Sebebi Belli Oldu Elazığ’daki Martı ve Balık Ölümlerinin Sebebi Belli Oldu

Aday Adayı olduğunu açıklayan Yalçın’a İstanbul Ak Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe tarafından Ak Parti rozeti takdim edildi.

Elazığlı Yalçın, ülkenin geçirmiş olduğu bu zor ve sıkıntılı süreçte başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Cumhur İttifakı’nın yanında olduğunu belirtti.

10 Ocak 1983 yılında Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde doğan Yalçın İlköğrenimini Kovancılar’da tamamladı.2000 yılında Fransa’nın başkenti Paris'e yerleşti. Paris’te inşaat sektöründe iş hayatına başlayıp aynı zamanda eğitim hayatına devam etti,2009 yılında BMC İnşaat Şirketi'ni kurup Fransa’da birçok devlet ve özel ihalelerde başarılı işlere imza attı. Bu süreçte Fransa’daki politik gelişmeleri yakinen takip etti, BMC İnşaat Şirketi 2016 yılında Fransa Ekonomi Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı tarafından Paris genelinde inşaat alanında yapılan kontrollerde yılın en başarılı firması seçildi. Ülkemizin ekonomik kalkınmasına destek sağlamak amacıyla 2015 yılından itibaren Türkiye’den Fransa’ya inşaat malzemesi ihracatı yapmaya başladı. Yalçın, 2019 yılında MCB Holding’i kurup günümüzde Fransa’da ve Afrika'da inşaat sektöründe devlet ve özel ihalelerde başarılı projelere imza atarak iş hayatını sürdürmekte. Evli ve 4 çocuk babasıdır.