Elazığspor başkanı Selçuk Öztürk ile Teknik Direktör Orhan Kaynak, Elazığ Karakoçan takımı 2. Başkanı Serkan Gündoğdu ve Teknik Sorumlu Önder Çınar Amatör evinde bir araya geldiler.

Toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ile ASKF Başkanı Mustafa Gür ve TFF temsilcisi Turgut Kılınç da katıldı.

Elazığspor’un başını ağrıtan en önemli konu; Segbefia, Traore, Sarpong ve Tatos’a ait dosyalar…

ÖZTÜRK: ŞU ANDA BİZE RESMİ OLARAK EKSİ PUAN CEZASI İLE İLGİLİ GELEN BİR ŞEY YOK

Bu dosyalarla ilgili bordo beyazlı kulübümüzün geçici transfer yasağının olduğunu belirten kulüp başkanı Selçuk Öztürk, “Hamidou Traore, Segbefia’ya ödenen para, ona para ödenmiş ama saçma sapan bir protokol yapılmış. Protokol günü Cumartesi’ye geliyor. Cuma yatırılmamış, Pazartesi yatırılmış diye bir belge almıyorlar. Tekrar bir protokol yapmadan parayı yatırıyorlar maalesef. 55 bin lira para ödeniyor. Bizim bu tür dosyalardan dolayı transfer yasağımız var. Oyuncu alamıyoruz. Eskiden bir oyuncuyu alt yapıya alıp oynatıp profesyonel yapıyorduk. Şu anda bunu da yapamıyoruz. Transfer yapamıyoruz şu anda o yüzden. O bizi sıkıntıya sokuyor. Bunları hemen çözmemiz lazım. Şu anda birinci ayağındayız işin. İkinci ayağı, eksi 6 puan cezası, üçüncü ayağı ise küme düşme cezasıdır. Şu an biz birinci ayağındayız. Şu anda bize resmi olarak eksi puan cezası ile ilgili gelen bir şey yok. Ama gelmeyecek anlamına gelmez. Gelirse de onu ya yapılandıracaksın ya ödeyeceksin. Eksi 6 puan cezası yememek için” ifadelerini kullandı.

Profesyonel liglerde mücadele eden Elazığspor ve Elazığ Karakoçan takımlarının bazı iç saha maçlarının üst üste oynanacak olması nedeniyle Doğukent stadyumu zemininin zarar görmesi kaçınılmaz…

ÖZTÜRK: ÇİM SAHADA OYNAMAK İSTİYORUZ

Toplantı öncesinde kulüp binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Elazığspor kulüp başkanı Selçuk Öztürk, “Dönüşümlü oynarsak her iki takıma da faydası olmaz. Bir hafta sentetik bir hafta çim oyuncu bocalar. Öyle bir sitem olmaz. Bizim avantajımız nedir? Bizim antrenman sahamız çim bizim şimdi oynadığımız. Karakoçanspor’umuzun antrenman sahası sentetik. Sentetik sentetikte oynayabilir. Üçüncü ligin çoğu takımı sentetik. Karakoçanspor’un sahası sentetikse sentetik ise, sentetik sahada oynayabilir. Beniç oynayacağım yer çim, ben sentetikte oynayacağım. Bende ne yapar? Adele sertleşmesi yapar” diye konuştu.