Kamuoyunun Elazığspor için beklediği toplantı bu sabah gerçekleştirildi.

Saat 11.00’de Orman Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Çetin Oktay Kaldırım başkanlık yaptı. Toplantıya ayrıca Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Zülfü Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığspor Kulüp Başkanı İrfan Yumakgil, Asbaşkan Murat Yerlikaya ve Sportif Direktör Tuncay Akgün de katıldı.

BULUT: ÖRNEK BİR STADYUM OLACAK

İhale ve yer tesliminin yapıldığı Elazığ Atatürk Stadyumunun inşaat süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Elazığ Stadını konuştuk. Onunla alakalı tabi bu ekonomik krizden dolayı bir sıkıntı vardı. Elazığ Stadyumu başlamamış tesislerin 1-2 yıl ertelenmesi ile alakalı bir hükümetimizin çalışması var. O konuşuldu, onu da biz izah ettik. Geçen Kızılcıhamam Kampında Milletvekili arkadaşlarımıza Cumhurbaşkanımızın yanına gittik. Bunun Elazığ’ın hassas noktalarından bir tanesi olduğundan bahsettik. Sağ olsun imzaladı. Bütçe sıkıntımız da kalmadı. Erteleme söz konusu değil. Hemen başlanacak. Seyircinin 23 bin hassasiyeti vardı, biz çok elzem mi onu bilmiyorum ama ille de istediler, biz de onu söyledik, tamam dediler. 23 bin olacak şekilde de dizayn edilecek. O da kalkmadı. Şu anda sadece tartışılan Elazığ Stadının hepsinin yıkılıp yeniden başlanması mı? parça parça yapılması olayı mı? şimdi onu tartışıyoruz. Eğer komple yıkılıp yapılırsa daha erken sürede bitecek. Parça parça yıkılırsa daha uzun sürede bitecek. Bu ikisi arasına bir tercih yapacağız. Daha doğrusu Müteahhit yapacak. Bizlere sunacak, biz de Milletvekili arkadaşlarımızla, Valimizle, İlin yöneticileri ile Elazığspor’lu Yöneticilerle onu gündemimize alacağız. Biz bir an önce bitmesinden yanayız aslında. Madem başlandı, çünkü süre uzadıkça aksilikler çıkabiliyor. Elazığ’a yakışır bir stadyum olacak. Örnek bir stadyum olacak. Onun bir an önce bitmesinden yanayız. İyi olur inşallah” ifadelerine yer verdi.

BULUT: FİKİR TEATİSİNDE BULUNDUK

Toplantının ardından toplantının oldukça faydalı geçtiğini belirten ve değerlendirmelerde bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, , “Elazığspor bizim ortak değerimiz. Elazığspor’un bize ne zaman ihtiyacı olmuşsa biz orada olmuşuz. Bugünde Sayın Başkanlarımızla birlikte, Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte, Belediye Başkanımızla birlikte, Valimizle birlikte Elazığspor’un bu ekonomik çıkmazını nasıl iyileştirebiliriz? Neler yapabiliriz? Bununla alakalı bir fikir teatisinde bulunduk. Pek çok şey konuşul. Acil gelir kaynaklarının sağlanması konusunda birkaç şey konuşuldu. Onları yakın zamanda kamuoyuna ortaklaşa paylaşırız” ifadelerini kullandı.

BULUT: TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNMÜYOR BUNU GÖRDÜK

Milletvekili Bulut, “İrfan Yumakgil Başkanımızı seviyoruz, elimizden geleni yapıyoruz. Tabi ekonomik kriz var, iş adamlarımız ciddi sıkıntı yaşıyor. Bizlerde sürekli iş adamlarına gidiyoruz, yardım talebinde bulunuyoruz ama taşıma suyla değirmen dönmüyor bunu gördük. İçeride az önce onu konuştuk. Elazığspor’a kaynak nasıl oluşturula bilinir? Parkomatlar konuşuldu. Önemli olan ırada personel çalışıyor, o personelin maaşını düzenli alabilmesi, daha güzel şeyler de konuşuldu. Mesela bir futbol köyü yapıp Elazığspor’u, Elazığspor tesislerini oraya taşıyıp bunu kalıcı hale getirebilmek. Bunları detaylandırdıkça anlatacağım. Şu anda çok kamuoyunu da yormak istemiyorum. Bir de onlarla ortak açıklayalım diye ben çok faydalı olduğu kanaatindeyim. Çok iyi bir toplantı oldu, çok güzel fikirler ortaya çıktı. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde de bir takım yerlere hep birlikte Elazığspor’la alakalı gideceğiz. Gittikten sonra sonuçlarını da sizlerle paylaşacağız” şeklinde konuştu.

DEMİRBAĞ: PRENSİPTE BAZI KONULAR ÜZERİNDE DURDUK

Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ise yaptığı değerlendirmede, “Detayına girmeyelim. Biz heyetimizle, Milletvekili arkadaşlarımız, Metin Bey, Elazığspor Başkanı, Belediye Başkanımız, Valimiz buradaydı. Prensipte bazı konular üzerinde durduk, inşallah önümüzdeki günlerde gerekli adımı atacağız. Biz alışmışız böyle 3 kuruşa 5 köfte hesabına bit pazarında bir sabah kahvaltısı verme, veya 3 milyar verip, 5 milyar vermeye. Ben bir ifade kullanırım; gereze tavuklar gibi 1 yumurta yumurtlayıp 7 mahalleyi ayağa kaldırmak bizim ve iktidarımızın anlayışına sığmaz. Bir şey yaptığımız zaman bunu açıklarız; duyarsınız” dedi.