Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım geçtiğimiz aylarda Elazığspor’a yardım yaptıklarına yönelik açıklama yapmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde yaşanan Elazığspor tartışmasını anlatmıştı.

MUHASEBE KAYITLARINDA İNCELEME BAŞLATILDI

Yıldırım’ın yapmış olduğu bu açıklamanın ardından Elazığspor kulübü, muhasebe kayıtları üzerinde inceleme başlattı.

Yapılan incelemelerin ardından açıklama yapan Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk, kulübün son 10 yıllık muhasebe kayıtlarını incelediklerini ve Yıldırım Holding tarafından kulübümüze herhangi bir maddi yardım yapılmadığını söyledi.

BAŞKAN SELÇUK ÖZTÜRK AÇIKLAMA YAPTI

Kamuoyunda tartışmalara mahal olan konu ile ilgili açıklama yapma zorunluluğu duyduklarını ifade eden Başkan Öztürk, “Bilindiği üzere Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yüksel Yıldırım geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklamasında Elazığspor’a destek olduklarını ve maddi yardımda bulunduklarını belirtmişlerdi. Tartışmalara mahal olan bu konu uzun bir süre kamuoyunu da meşgul etmişti. Kulübümüz muhasebe departmanının son 10 yıllık muhasebe kayıtlarını incelemesi sonucu ne direkt ne de Valilik üzerinden Yıldırım Holding tarafından kulübümüze herhangi bir maddi yardım yapılmadığını gördük. Kulübümüzünde zan altında kalmaması adına bu açıklamayı yapma gereksinimi duyduk. Yıldırım Holding Türkiye’de ve Dünyada tanınan önemli bir kuruluştur. Önemli bir kuruluş olması münasebetiyle büyüklüklerine göre yapacakları yardım sembolik olacaktır. Ancak kamuoyu nezdinde de inanıyoruz ki büyük sempati toplayacaktır. Ayrıca, yapılacak yardım karşılığında örneğin forma reklamı vb. sponsorluk anlaşmalarınında kulübümüz tarafından değerlendirileceğini kamuoyuyla paylaşmak isterim” dedi.

VİDEO