Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, Kanal Fırat Televizyonu’nda canlı olarak yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programına telefon bağlantısı ile katıldı.

Başkan Selçuk Öztürk Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların Elazığ ziyaretinin ardından Elazığspor’un son durumuna ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmenin ayrıntılarını açıkladı. 

Furkan Dilaver'in “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tahtayı açın talimatı verdiğine dair sosyal medyada paylaşımlar var. Cumhurbaşkanı Erdoğan tahtanın açılması için talimat verdi mi?” sorusuna cevap veren Elazığspor Kulüp Başkanı Öztürk, “Hayır! O yanlış algılama ben öyle bir şey zaten söylemedim" dedi. 

ÖZTÜRK: BEN KENDİSİNE ŞÜKRANLARIMI SUNDUM

Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk yapmış olduğu açıklamada, “Murat Kurum Bakanımız oradaydı. Kıymetli Bakanımız Süleyman Soylu bakanımız oradaydı. Hepsiyle sohbet etme imkanı bulduk. Hepsiyle ilk etapta bir zorluk çektik Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşme konusunda çünkü gerçekten muhteşem konutlar yapılmış. Allah Cumhurbaşkanımızdan, devletimizden razı olsun. Zeval vermesin. Tabi insanlar Cumhurbaşkanımız çok sevdiği için bir anda kalabalık oldu. O ara görüştük, kısa sürdü. Daha sonra ziyaretlerinden sonra kendisiyle ikinci bir görüşme yaptık. Ben kendisine şükranlarımı sundum. Dedim ki Allah sizlerden razı olsun Sayın Cumhurbaşkanım. Bu memleketimize bu faciadan sonra şehri yenileme adına eski rakamla 15 katrilyona yakın yatırım yaptınız, konutlar yapıldı, alt yapılar yapıldı” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: BORCU DA 43 MİLYONA KADAR DÜŞÜRDÜK

Başkan Öztürk, “Elazığspor’umuza 200 milyonluk bir stat kazandırıyorsunuz. Ama dedim maalesef bir kur farkıyla 58 milyon bir borç ile kayyumdan Elazığspor’u teslim aldık kapanmaması adına. Ve bunun sonucunda da bu saate kadar yaşattık. Elazığspor’a dünden bugüne verdiğim kaynakta 10 milyon civarında borcu da 43 milyona kadar düşürdük dedim. Şu anda da transfer tahtamıza 25 milyon civarında borcumuz var. Sizden taraftarlarımız adına devletimizden sizlerin şefkatli elinden faydalanmak istiyoruz. Bize lütfen gölgeniz düşsün. Türkiye’de kulüplerde örneği var. Bizler dedik ki lütfen sizlerin yardımlarını istiyoruz. İçişleri Bakanımız olsun, Çevre ve Şehircilik Bakanımız olsun zaten destek vereceklerini beyan etmişlerdi. Sizler de onaylarsanız Elazığspor varlığını sürdürsün diye. Sayın Cumhurbaşkanımız da dedi ki ‘bu çevrede bu şehirden bu para bulunmuyor mu?’ dedim maalesef bulunmadı. Kendisi not aldı” şeklinde konuştu.

“O YANLIŞ ALGILAMA BEN ÖYLE BİR ŞEY ZATEN SÖYLEMEDİM”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tahtayı açın talimatı verdiğine dair sosyal medyada paylaşımlar var. Cumhurbaşkanı Erdoğan tahtanın açılması için talimat verdi mi?” sorusuna cevap veren Elazığspor Kulüp Başkanı Öztürk, “Hayır! O yanlış algılama ben öyle bir şey zaten söylemedim. Ben Cumhurbaşkanımızla görüştüğümde Sayın İçişleri Bakanımız yanındaydı Murat Bakanımız çıkmıştı otobüsteydi. Orada size durumu anlattım. Sayın Cumhurbaşkanımız da anladı. Benim algıladığım ifade ettim.

ÖZTÜRK: 40 ŞANTİYE VAR HER ŞANTİYEMİZ 375 BİN BAĞIŞLASA 15 MİLYON EDİYOR

Kulüp Başkanı Öztürk, "Bu kadar yatırım var. Örnek veriyorum 15 milyon bulunmuyor mu anlamında. Bir örnek daha vereyim. Bugün 30 tane TOKİ şantiyemiz var. Her şeyden vazgeçtim. 30 tane şantiyesi var. Yarın belki öğrendim bir tanenin daha ihalesi yapılacakmış. Bin 1600 ya da bin 800 konut. Dün itibariyle alınan karar ilk etapta 2 bin 500 konut daha yapılacak. Bu 6 bin 500’e daha çıkacak. Bu ne demektir. 28 bin konut. Bu da yaklaşık 40 şantiye. Şimdi Türkiye’nin firmalarımızla gurur duyuyoruz. Gelsinler, yapsınlar Allah razı olsun. İşlerini erken bitirdiler, temiz yapmışlar. Türkiye’nin her yerinde bu işin ehli uzmanı gelip yapacak ki depremzedelerimize mahcup olunmasın. 40 tane şantiyeden; 15 milyon bölü kırk her şantiye 375 bin lira bağış makbuzu karşılığı bağışlasa her şantiyemiz bağışlasa 15 milyon ediyor” dedi.

ÖZTÜRK: BİZE YARDIMCI OLUNMUYORSA BU BİZİ ÜZER

Başkan Öztürk, “Ben bunu söylerken rakamları örnek veriyorum 150 bine alan var, 200 bine alan var… Bir gönül bağı. Türkiye’nin devleri desin ki gittik Elazığ’da depremde iş yaptık. Elazığ şehrine bir gönül bağımız var. Fakirimize de, fukaramıza da, öğrencimize de burs versinler Allah rızası için. Burada büyük bir ekonomi döndü. Her şantiye 375 bin para verse 15 milyon para yapar. 15 milyon para da Elazığspor’un 30 milyonluk derdi çözülür. Biz bunu yapamıyorsak biz bunu isteyemiyorsak veya bu bize yardımcı olunmuyorsa bu bizi üzer. Yarın Allah nasip eder bütün firmalarımız Ocak, Şubat, Mar, Nisan… bugün bakanımız açıkladı. 6 ay içerisinde her şey bitecek, herkes evlerine taşınacak. 6 ay sonra biz bu insanların ckapısını çaldığımız zaman farklı olur. Bugün içinde iş yaparken hatıra gönüle destek verirler. Bugün 150 milyona iş almış adamın 300 bin lira, 400 bin lira, 1 milyon vermesinden ne olur ya?” diye ifade etti.