Elazığ’daki trafik sorununu çözeceği belirtilen ve toplu taşımada büyük bir hizmet olduğu ifade edilen ELBÜS, daha önceden açıklanan tarihte hizmete başlayamayacak.

Daha önceden ELBÜS’lerin 23 Nisan 2018 Pazartesi günü Elazığ’da hizmete gireceği açıklanmıştı. Elazığlı vatandaşlar da büyük bir heyecanla 23 Nisan tarihini beklemeye başlamıştı.

BAŞKAN YANILMAZ “23 NİSAN’DA DOUBLE BAYRAM YAPACAĞIZ” DEMİŞTİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “ELBÜS’ler Elazığ’ın toplu taşımasına büyük katkı sağlayacak. Trafik rahatlayacak. Konforlu ve problemsiz olacak. 15 otobüs en geç 10 dakika bir durağa otobüs gelecek. Planlamamız da buna uyuyor. 23 Nisan’da double bayram yapacağız” demişti.

“28 NİSAN’DA PLANLANIYOR”

Ancak merakla beklenen ELBÜS’lerin 23 Nisan Pazartesi günü Elazığ’da hizmete giremeyeceği öğrenildi. Elazığ Belediyesi yetkililerince; ELBÜS’lerin üretildiği fabrikadan kaynaklandığı ifade edilen bazı sorunlar nedeniyle ELBÜS’ün Elazığ’da 23 Nisan tarihinde hizmete giremeyeceği belirtilerek, ELBÜS’lerin 28 Nisan Cumartesi günü Elazığ’da hizmete başlamasının planlandığı belirtildi.