Elazığ Doğa Sporları Kulübü Saklıkapı kanyonuna gezi düzenledi.

Fırat Üniversitesi Coğrafya bölümü hocaları, öğrencileri ve çevre illerden de 300 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen gezi programına rekor katılım sağlandı.

ELDOSK Yönetim ekibinin katkı ve destekleriyle organize edilen etkinlikte önceden ayarlanmış araçlarla şehrin belirli noktalarından katılımcılar alınarak Baskil ilçesine hareket edildi.

Köy kıraathanesinde birlikte kahvaltı yapıp yöre halkıyla tanışıp sohbetler edildikten sonra rota Saklıkapı Kanyonuna çevrildi.

Gidiş dönüş toplam 6 saat süren etkinlikte, doğa sporları ve yürüyüş hakkında temel bilgiler verilerek güvenli bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Etkinlik öncesi katılımcılara çöp poşeti dağıtıldı. “Temiz Çevre” sloganıyla katılımcıların hem çevreyi kirletmesi önlendi, hem de daha öncesinde çevreyi kirletenlerin çöpleri toplanarak farkındalık oluşturuldu.

ELDOSK Yönetimi ziyaretle ilgili yaptıkları açıklamada “Şehrin tanıtımına katkısı olup çevre illerle dostluğu pekiştiren faaliyetlerimize Elazığlıları ve tüm doğaseverleri kulübümüze bekliyoruz” denildi.

Katılımcılarda gezi programından duydukları memnuniyeti dile getirerek herkesi bu güzellikleri görmeye davet ettiler.