Artan enflasyon ve düşen alım gücü vatandaşların belini bükmüş durumda. Her geçen gün yeni bir zam ve fiyat artışıyla karşılaşan vatandaşlar, geçine bilmek için ne yapacaklarını şaşırdı. Elektrik fiyatlarına yapılan son düzenleme ise kafalarda soru işareti oluşturdu. Yapılan düzenlemeye göre, azami limiti kilovatsaati (kWh) 3.75 TL’den 4 TL’ye çıkartıldı. Bu karar sonrası elektrik fiyatlarında zam beklentisi oluştu.

ÇİFTÇİLERE İNDİRİM MÜJDESİ

Öte yandan EPDK aldığı bir diğer kararda, Kaynak Tedarik Tarifesi (SKTT) limitini 7 milyon kWh/yıldan 100 milyon kWh’e çıkardığını duyurdu. Alınan kararla birlikte tarım işçilerin yüksek fiyattan elektrik parası ödemelerin önüne geçilmiş oldu.

“ZAMLARIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN KAMUSAL YAPI ŞART”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Olgun Sakarya, özel sektörün ithal kaynaklı altyapılara mecbur olduğunu ve TL'nin dolar karşısında erimesinin fiyatlara zam olarak yansımasını beklediklerini söyledi. Çözüm için önerilerde bulunan Sakarya, üretim ve dağıtımda kamusal yapıya dönülmesinin şart olduğunu vurguladı.

Elektrik fiyatlarına son zam 1 Haziran 2022’de yapılmış ve konut abonelerine 15, sanayi ve ticarethane abonelerinin tarifelerine yüzde 25 zam yapılmıştı.