Elazığ’ı etkisi altına yağmur sonrası kapalı çarşının trafolarının bulunduğu otoparka su doldu.

Otoparka dolan su tarihi çarşısının elektriklerinin kesilmesine neden oldu.

Yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle mağdur olan esnaf ise yetkililere seslendi.

“BUGÜN TALİHSİZ BİR ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞADIK”

Alt yapıda sıkıntı olduğunu ifade eden Kapalı Çarşı esnafı Nevzat Kızılelma panoların başka bir alana taşınmasını isteyerek, “Bugün talihsiz bir elektrik kesintisi yaşadık. Belediye otoparkının altında bulunan elektrik panolarımızın bir kısmının su içerisinden kalmasından kaynaklı şamandıra arızası oldu. Saat kaç oldu siftah yapamadık. Ben fırıncı esnafıyım. Bizim işimiz tamamen elektrik ile yürüyor. Dükkanımda 6 tane insan çalışıyor ekmeğini kazanıyor. Bizler dışarıya ürün gönderiyoruz. Mübarek ramazan ayından kaynaklı peynirli, yağlı ekmeği insanlarımıza yetiştirme çabası içerisindeyiz. Bunun akabinde 300-400 civarında çarşı esnafının elektriğinin olmamasının sebebinin alt yapıdan kaynaklı olduğunu ısrarla yetkililere söylüyorum.” dedi.

“BURADA ÇOK BÜYÜK SIKINTILAR YAŞIYORUZ”

Kapalı Çarşı esnaflarından bir diğeri ise “Sabah yaşadığımız bir elektrik sorunumuz var. Yağmur yağdığında burada sular seller gidiyor. Alt yapıda sıkıntımız var. Panolar dışarıda olduğu için elektrik sabahtan beri yok. İş yerlerimiz bu saate kadar kapalı. Bu saatte elektrik daha yeni gelmiş. Bu durumun giderilmesi için Kapalı Çarşı’da alt yapının yapılması lazım. Burada ne doğalgazımız var ne akar suyumuz var ne de elektrik var. Burada çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yetkililere sesleniyorum. Lütfen ilgilensinler.” diye kaydetti.

Elazığ’da Havalandırma Motoru Yangın Çıkardı Elazığ’da Havalandırma Motoru Yangın Çıkardı

Bir diğer esnaf ise “Kapalı Çarşı’da 40 yıllık esnafım. Bugünkü gibi bir durum şimdiye kadar hiç yaşamadık. Sabah 06:00’dan beri elektrik yok. Kimse bize destek çıkmadı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Kontrol etsinler.” açıklamalarında bulundu.

Kapalı Çarşı esnaflarından Emrah Buluş, “Bugün yaşadığımız sıkıntılardan dolayı yetkililerden yardım istiyoruz. Sabah dükkanlarımızı açmaya geldiğimizde elektrik yoktu. Burada elektriğin olmaması çok büyük bir problem.” dedi.

Video: