Elazığ Dernekler Federasyonu, Elazığlı Yazarımız Ahmet Kabaklı tarafından kaleme alınan “Yunus Emre ve Mehmet Akif Ersoy” kitaplarından iki bin adet Vali Erkaya Yırık’a takdim etti.

YIRIK: BU BÜYÜK ESERLE BİRLİKTE ÇOCUKLARIMIZ DA AYDINLANMIŞ OLACAKLAR

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Bundan yaklaşık 1 ay kadar önce Elazığ Dernekler Federasyonu Başkanı Sayın Faik İçmeli ve çok kıymetli saygıdeğer hemşehrilerimiz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir ziyaretleri olmuştu. O günde kendisi bahsetmişti. Elazığ Dernekler Federasyonu; ELFED olarak Yunus Emre ünlü mutasavvıfımız Allah rahmet eylesin ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un adlarına Ahmet Kabaklı hemşehrimiz tarafından çoğaltmak suretiyle, bastırmak suretiyle toplamda 2 bin adet kitabı valiliğimize tevdi ettiler. Bunlar inşallah çocuklarımızla, gençlerimizle insanlarımızla buluşacak. Bizim hümanizmi, insan sevgisini, tüm milleti, mağduru, mazlumu kucaklamayı öğreten bu öğretileri okumak suretiyle bu milletin mirasına da tekrar sahip olmuş olacaklar. Yunus Emre UNESCO tarafından anılan, anılacak kişiler arasında belirlenmiş 20201 tarihi itibariyle. Yine 2021’de Türkiye Büyük Millet Meclisi 2021 yılına Mehmet Akif Ersoy ve Türkçe yılı ilan etti. Buradan da hareketle milli şairimizin tüm fikirlerine, düşüncelerine, hayata bakışına, vatan millet sevgisini anlatan tüm ruhunu çocuklarımıza öğreten bu büyük eserle birlikte çocuklarımız da aydınlanmış olacaklar” ifadelerini kullandı.

BULUT: SAYIN VALİMİZİN DE KİTABA OLAN DÜŞKÜNLÜĞÜNÜ BİLİYORUZ

Elazığ Turizm ve Kültür Derneği Başkanı ve ELFED Üyesi Ahmet Bulut, “Bizim ELFED federasyonumuz da buradan hareketle Elazığ’ın şairlerinden Ahmet Kabaklı’nın yılar önce yazmış olduğu Yunus Emre ve Mehmet Akif kitapları yeniden bastırılarak Elazığ halkının ve Türk halkının hizmetine sunuldu. Bunlardan biner adet Sayın ELFED Başkanı Faik İçmeli tarafından Sayın Valimize gönderildi. Sayın Valimizin de kitaba olan düşkünlüğünü biliyoruz. Gittiği yerde çocuklara kitap dağıttığını biliyoruz. Bu kitapların dağıtımını da bizzat kendisi üstlenmiş oldu” şeklinde konuştu.