Elazığ Dernekler Federasyonu Cumhuriyet’in 100’üncü yılının kutlanacağı 2023 yılında Elazığ plakasını temsil eden 23 proje hazırladı.

O projelerden birini hayata geçiren ELFED bedenlerini ve yüreklerini ısıtacak proje ile geliyor.

Federasyonun Kadın Kolu Üyeleri tarafından, göz nuru dökülerek örülen, atkı ve bereler ve öğrenciler için hazırlanan bir çok materyal Elazığ Avukat İbrahim Gök Ortaokulu öğrencilerine dağıtılacak.

Kadın Kollarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dilek Özgirgin ve Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Emine ŞEREN’in yönettiği kampanya bünyesinde yapılacak olan yardımlar 22 Nisan tarihinde öğrencilere dağıtılacak.

Kadın Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dilek Özgirgin, 180 çocuğa atkı ve bere ördüklerini, çocukların mutluluğunun kendi mutlulukları olduğunu ifade etti.

Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Emine Şeren, Cumhuriyet’in yüzüncü yılına özel 23 proje planladıklarını ve bu projelerden birini hayata geçirdiklerini söyledi.

ŞEREN: 80 ÖĞRENCİYE ATKI, BERE ÖRÜLDÜ

Şeren, “2023 yılına özel Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve sonunda Elazığ’ımızın memleketimizin plaka numarasını taşıyan 2023 yılına özel olarak 23 adet proje planlamıştık. Bu projelerin içerisinde değerlendirme yaparken aslında aklımızda bir okul yardımı projesi vardı. Bu arada da İbrahim Gök Ortaokulundan da talepler gelince değerlendirdik. Bir araştırma yaptık ve orada ciddi bir ihtiyaç olduğunu öğrendiğimiz zamanda bu kampanyaya başladık. Okul için kırtasiye malzemeleri, mont ve bot gibi yardımlar planlamıştık. Bunların yanında bir el dokunsun istedik. Kadın kollarının desteği ile orada bir el emeği göz nuru ürünlerinin de dahil olduğu bir proje fikri oluştu. Elazığlı kadınlarla buluşarak böyle bir örgü projesi gerçekleştirdik. Elazığlı kadın hemşehirlerimiz tarafından 180 öğrenciye atkı, bere örüldü bizlerde onlara ileteceğiz” dedi.

ELFED Genel Başkanı Kazım Gökhan Elgin, 2023 yılının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, hazırladıkları projeler hakkında bilgiler aktardı.

ELGİN: 2023 YILI BİZİM ÇOK ÖNEMLİ

Başkan Elgin, “ELFED 2023 yılı Elazığ plakası da 23. Cumhuriyetimizin de 100. Yılı olan 2023 yılı bizim çok önemli. Bizlerde bütün arkadaşlarımızla ve yönetim kurulu üyelerimizle İstanbul’dan Elazığ’a hemşehirlerimize dönük 23 tane proje geliştirmeyi hedefledik. Bunları zamanla bir bir yapacağız. Bunlardan biride bizim Karşıyaka mahallemizde İbrahim Gök okuluna yardım malzemelerimiz hazırlandı. Ben burada emeği geçen tüm arkadaşlarıma özellikle Kadın Kollarından sorumlu genel başkan yardımcımız Dilek Özgirgin’e yine yönetim kurulu üyemiz Deniz Emine Şeren’e, kırtasiye malzemelerinde çok katkısı olan müdürümüz Özcan Türkoğlu’na ve burada ismini sayamadığım birçok arkadaşımızla yapılan ürünler Elazığ’a doğru yola çıktı” dedi.