Elazığ Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen ve İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen “Yalnız Değilsin” projesi kapsamında 26 Elazığlı şehidimizin 56 yakını İstanbul’da ağırlandı.

Program kapsamında şehitlerimizin yakınları Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in destekleri ile Vahide Sultan Gemisi ile boğaz turu yaptı.

Geziye Elazığ Valisi Erkaya Yırık, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Bitlis’te meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen 8. Kolordu Komutanımız Korgeneral Osman Erbaş’ın eşi Ziynet Erbaş da katıldı.

İÇMELİ: BİZİ EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLIYORLAR

ELFED Başkanı Faik İçmeli, programın gerçekleşmesinde kendilerine destek olanlara teşekkür ederek, “Her zaman olduğu gibi bu kez de gerek Üsküdar Belediyesi gerekse Üsküdar Kaymakamlığı bizi en iyi şekilde ağırlıyorlar. Bugün başkanımız il dışında olduğu için katılamadı ama heyeti burada. Bildiğiniz gibi bu 3.günümüz. Bu tur gezisinden sonra yemek programı olacak” diye kaydetti.

DEMİRYÜREK: HEP BERABER VAKİT GEÇİRECEĞİZ

Programda konuşan Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Vahide Sultan Gemisini tanıtarak, “İstanbul valimizin profil fotoğrafı dahil birçok fotoğraftan zemin teşkil eden bir yerdir çok güzel İstanbul fotoğrafları çekildi orda da hep beraber vakit geçireceğiz.” dedi.

ATAŞ: KAYMAKAMIMIZ GERÇEKTEN İÇİMİZDEN BİRİ GİBİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, şehitlerimizin yakınları ile bir arada olmaktan onur duyduğunu kaydederek, “Dünya’nın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul’umuzun en güzel ilçesi Üsküdar’ımızın çok kıymetli belediye başkanının ve çok kıymetli kaymakamımızı öncelikle bizlere ve sizlere ayırdığı bu vakitten dolayı ve bu gemiyi bir sürede olsa sizlere tahsis etmek suretiyle İstanbul boğazımızda kısada olsa gemi turu yapmanızı sağlayan belediye başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çok kıymetli kaymakamımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kaymakamımız gerçekten içimizden biri gibi bizim alışılagelmiş kaymakamlar gibi olmayan iyi bir can dostu, iyi bir kardeş ve iyi bir hizmetkâr kendisine şükranlarımı sunuyorum. Aynı şekilde Elâzığ valimizi tanıdıktan sonra kendisiyle gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Değerli dostlar çok uzun şeyler söylemeye gerek yok ben gerek dün akşam gerekse bugün sizlerle birlikte bir sürede olsa sizlerle vakit geçirmekten büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum.” İfadelerini kullandı. 

YIRIK: YAPMIŞ OLDUĞU BU HİZMETLE BİR ÜNSİYET SAĞLADI

Program nedeniyle ELFED’ te teşekkür eden Elazığ Valisi Erkaya Yırık, şehitlerimizin yakınlarının kendi aileleri olduğunu söyleyerek, “Bizde onların bir parçasıyız. Dünde ifade ettiğim gibi şehadete kadar kendi yakınları ama şehadetten sonra bu milletin evlatları bu millettin annesi, babası, kardeşi. Üsküdar belediyesi yapmış olduğu yapmış olduğu bu hizmetle bir ünsiyet sağladı. Ünsiyet arkadaşlık, ahbaplık, tanışıklık. Buradaki şehit ailelerimiz birbirleri ile tanıştılar konuştular inşallah bunları da arttıracaklar.” Açıklamalarında bulundu.

Şehitlerimizin yakınları tekne turunun ardından memleketlerine uğurlandı.