Gıda sanayisinin temel hammaddelerinden olan şekerde, hem tedarik hem de fiyat krizi çıktığını ifade eden Elazığ Gıdacılar ve işadamları Derneği Başkanı Süleyman Kamaç;  “Ya Türkşeker sanayiciye şeker versin, ya da özel şeker fabrikalarının fiyatına müdahale edilsin" dedi

KAMAÇ: BİZLERDE ŞEKER TEMİNİ İÇİN ROTAYI ÖZEL SEKTÖR ŞEKER FABRİKALARINA ÇEVİRİYORUZ

Kamaç, ”Devlete bağlı Türkşeker, şekerin çuvalını 265 liradan satıyor. Ancak sanayiciye şeker vermiyor. Bizlerde şeker temini için rotayı özel sektör şeker fabrikalarına çeviriyoruz. Bu kez bu fabrikalarda 400 liralık çuval fiyatıyla karşılaşıyoruz. Arada yüzde 50 fark bulunuyor. Üretim maliyetini artırmamak için yüksek fiyatlı ürünü almak istemiyoruz. ‘Ya Türkşeker bize ihtiyacımız kadar olan şekeri versin, ya da özel sektörün alıp başını giden fiyatlarına ‘dur’ deyip fiyatı sabitlesin” dedi.

KAMAÇ: BU DURUMA BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BULUNMAMASI HALİNDE BİR ÇOK ÜRETİCİ ÜRETİMİ DURDURACAK

Türkşeker’in sadece bakkallara 15 günde 10 torba şeker vereceğini belirten Kamaç, ”Bakkalların bu şekeri gıda kodeksine uygun olarak ambalajlayıp satma şansları yok. Dolayısı ile bu uygulama ile halkımız ya hijyenik olmayan şekerleri ucuz fiyata alacak yada özel sektörün gıda kodeksine uygun olarak ambalajlayıp sattıkları şekeri pahalı fiyata alıp kullanmak zorunda bırakılacaktır. Bu duruma bir an önce çözüm bulunmaması halinde bir çok üretici üretimi durduracak” ifadelerine yer verdi.