Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu aylık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdik.

Platform üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan dönem sözcüsü Ersin Eryılmaz, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ELHAK Platformu Dönem Sözcüsü Ersin Eryılmaz, Fransa ve Avrupa Ülkelerinin İslam’a  karşı yaptığı saldırılara tepki gösterdi.

ERYILMAZ: DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ BAĞLAMINDA ELE ALINMASI BÜYÜK BİR İKİYÜZLÜLÜKTÜR

Ersin Eryılmaz, “Müslümanlar Avrupa’nın bazı ülkelerinde baskılara maruz kalırken İslam’a yönelik saldırıların düşünce ve ifade özgürlüğü bağlamında ele alınması büyük bir ikiyüzlülüktür. Terör ve aşırılıkla mücadele adı altında Müslümanlara her türlü baskı ve ayrımcılığı yapan, Müslümanların değerlerine alçakça hakaret eden Macron Fransa’sına İslam dünyasının ve tüm viddan sahiplerinin hak ettiği sertlikte cevap vermesi gerekmektedir. Biz yüce Peygamberimize hakarete varan saldırıların; İslam’ın Avrupa’daki ayak seslerinin sancısı olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı” ifadelerini kullandı.

ERYILMAZ: AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ

Dönem Sözcüsü Eryılmaz, “Yıllardır Ermenistan’ın saldırganlığı karşısında gerekli ve yeterli tepkiyi ortaya koyamayan uluslararası toplum çifte standardını bugün de sürdürmektedir. Yaklaşık 30 yıldır çözüme yönelik bir tek adım atmayan MİNS üçlüsünün konuyla ilgilendiği söz konusu değildir. Birleşmiş Milletler Ermenistan’ın işgalini defalarca kınamasına rağmen her zamanki gibi konu Müslümanlar olunca bir irade ortaya koyamamıştır. Çözümün tek yolu Ermenistan’ın işgal ettiği topraklardan derhal çekilmesidir. Bu haklı davasında Azerbaycanlı kardeşlerimizin sonuna kadar arkasındayız. Bu kapsamda Azerbaycan devletinin işgalden kurtarılan bölgelerde özgürlüğün sembolü olan Ezan-ı Muhammed-i’yi okutmasını özel dönüşüm muştusu olarak değerlendiriyor ve muştunun ülkesine yakışmayan İslami yaşantıyı engelleyici tüm kısıtlamalarına son vermesine, özüne dönmesine, vesile olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.