ELHAK Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Zülfü Öztürk ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

ÖZTÜRK: TÜRKİYE VE İSRAİL İLİŞKİLERİ NORMALLEŞMEMELİDİR

Türkiye’ye gelecek olan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un ziyaretini değerlendiren Öztürk, “Türkiye ve İsrail ilişkileri normalleşmemelidir. Son dönemde Türkiye ve Siyonist rejim İsrail yönetiminden gelen mesajlar; İsrail Başbakanı’nın Türkiye’yi ziyaret edeceğinin konuşulması ilişkilerde normalleşme hazırlığı yapıldığını göstermektedir. Sadece geçtiğimiz 2021 yılında 319 Filistinli’li katleden, Gazze’ye yönelik saldırılarda masum çaocukları hedef alan ve işgalin boyutunu her geçen gün arttıran işgalci rejim ile Filistin halkı ve Kudüs davası aleyhine işleyecek bir normalleşme kabul edilemez. İşgal rejiminin ihlallerinin boyutunu arttırmasına neden olacak her türlü meşrulaştırma adımından uzak durulmalıdır” ifadelerini kullandu.

ÖZTÜRK: FATURALAR TÜKETİCİ OLAN HALKIN KORKULU RÜYASI OLACAKTIR

Başkan Öztürk, “En düşük emekli maaşının 2 bin 500 TL olarak belirlenmesi hayatın gerçeklerinden uzak bir tutardır. Ruhsal yönden çalışamayacak duruma gelerek emekli olmuş vatandaşlarımızın asgari ihtiyaçlarının temini devletin boynunda borçtur. Bu nedenle belirlenen oran gözden geçirilmeli ve emekliler açlığa mahkum edilmemelidir. Her ne kadar enerji fiyatlarının dünya genelinde hızla yükselmesi ve döviz kurlarındaki anormal artış enerji maliyetlerini zirveye çıkarmışsa da bir seferde gelen bu astronomik enerji zamları herkesi ciddi olarak düşündürmektedir. Bu zamlar hem üreticiyi etkileyerek enflasyonu daha da arttıracak hem de faturalar tüketici olan halkın korkulu rüyası olacaktır” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: GEREKLİ TEDBİRLER DERHAL ALINMALIDIR

Başkgan Zülfü Öztürk, “Geleceğin inşası gençlerin eliyle olacaktır. Maddi ve manevi anlamda ihtiyaçları karşılanmış erdemli bir gençlik kendisi ile beraber toplumu da kalkındırır. Bu denli önemli olan gençliğin son dönemlerde gelecek kaygısı ateizm veya deizm ile anılması büyük bir talihsizliktir. İlimizde de gencecik bir üniversite öğrencisinin intiharı ile önümüze tekrar çıkan bu sorun her kesimin en önemli gündem konusu olmalı; kapıdaki tehlikenin farkında varılması ve gerekli tedbirler derhal alınmalıdır” dedi.