ELHAK’tan Festival Açıklaması

ELHAK Platformu gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, Elazığ’da düzenlenen festivale çağrılan isimlere dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

ELHAK’tan Festival Açıklaması

Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu Dönem Sözcüsü Erdal Zengin, ülke ve şehir gündeminde yer alan konularla ilgili açıklamalarda bulunarak, şehirde düzenlenen festivallere çağrılacak sanatçılara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

ZENGİN: BU YANLIŞTAN GERİ DÖNÜLMESİ BİZLERİ MEMNUN ETMİŞTİR

Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu Dönem Sözcüsü Erdal Zengin, “ popüler kültürün etkisi ile düzenlenen festivaller ahlaki yozlaşmaya yol açıcı içeriklerle icra edilmeye devam ediliyor. Kültürel birikimin tanınmasına ekonomik hayatın canlandırılmasına katkı sunacak bu tür etkinlikler elbette ki faydalıdır. Fakat toplumun maddi hayatına katkı sunmak hedeflenirken manevi hayatın yıkılmasına yol açacak adımlar atılmamalıdır. Bu tür etkinlikler küresel şeytani güçlerin son dönemdeki en çirkin projesi olan cinsiyetsizleştirme ve LGBTİ adı altında sapkınlığı meşrulaştırma hedeflerine teşne olmamalıdır. Son günlerde ilkimizde yapılacak bir festivalde ve bir işletme açılışında bu sapkınlığı destekleyen sözde sanatçıların davet edilmesine, platformumuzun birçok sivil toplum kuruluşunun haklı tepkisi neticesinde geri adım atılmış ve bu yanlıştan geri dönülmesi bizleri memnun etmiştir” dedi.

Dönem Sözcüsü Erdal Zengin,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın, LGBTİ+ karşıtı eylemi nefret söylemi olarak tanımlamasına değindi.

ZENGİN: LGBT SAPKINLIĞINA TEPKİ NEFRET SÖYLEMİ OLARAK NİTELENDİREN AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI TARAFINDAN GÖSTERİLMİŞTİR

Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu Dönem Sözcüsü Erdal Zengin, “ Aileyi korumayı hedefleyen büyük aile buluşması yürüyüşüne karşı hayret edilecek ve asla kabul edilemeyecek tepki LGBT sapkınlığına tepki nefret söylemi olarak nitelendiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından gösterilmiştir” dedi.

Zengin, eğitim sisteminde de karma eğitimden uzaklaşılması gerektiğini söyledi.

ZENGİN: PEDAGOJİK OLARAK NİTELİĞİNİN ARTTIRILMASINI VE MİLLETİMİZ TARAFINDAN DA CİDDİ BİR ŞEKİLDE SAHİPLENİLMESİNİ İSTİYORUZ

Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu Dönem Sözcüsü Erdal Zengin, “ kızlar ve erkekler için ayrı eğitim hayatı talep edenlere yönelik alternatif ortamların oluşturulmasının ve karma eğitiminde tedrici olarak terk edilmesinin elzem olduğunu düşünüyoruz. Batı ülkelerinde yaygın olan 4-6 yaş arası çocukların okul öncesi eğitimi için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son yıllarda yaygınlaştırmaya başladığı anaokulu uygulamasını çok önemli görüyor pedagojik olarak niteliğinin arttırılmasını ve milletimiz tarafından da ciddi bir şekilde sahiplenilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137