ELMÜTDER İnşaat Ustalarına Destek Verdi

Elâzığ İnşaat Müteahhitleri Derneği, İnşaat sektöründe çalışan ustaların mesleki yeterlilik belgesi sahibi olmalarını destekliyor.

ELMÜTDER İnşaat Ustalarına Destek Verdi

Bu kapsamda ELMÜTDER; Boyacı, Duvarcı, Alçı Sıvacı, Alçı Plakacı, Sıvacı, Seramik Karo Ustası Ve Isı Yalıtımcı meslek dallarında çalışan ustaların; uluslararası alanda akredite edilmiş ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ sahibi olmaları için MEYEM Mesleki Yeterlilik Ve Belgelendirme Merkezinin başlatmış olduğu işbirliği protokollerini desteklemektedir.

BELGE ALMAYANA 950 TL PARA CEZASI

5544 Sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Kanunu’na göre 143 meslekte Mesleki Yeterlilik Belge zorunluluğu bulunmaktadır. Yasaya göre belgesiz işçi çalıştıran işverenlere, kişi başı 950 TL para cezası uygulanıyor.

AVCIL: SPONSOR OLMAKTADIR

Konu ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, “Mesleki Yeterlilik Ve Belgelendirme Merkezi tarafından yapılacak sınavlara, üretici firmalar sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde sponsor olmaktadır. Sınava katılmak isteyen ustaların sınav ücretleri üretici firmalar tarafından karşılanmakta olup, ustalardan hiçbir ücret talep edilmemektedir. Bu hizmetten faydalanıp, yurt dışında da geçerli olan mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen söz konusu meslek erbapları, ELMÜTDER’ e 0549 248 11 23 numaralı telefonlardan başvurabilirler” dedi.

AVCIL: UYARIYOR VE DESTEKLİYORUZ

Başkan Avcıl, “ELMÜTDER olarak zorunlu mesleklerde çalışan tüm ustalarımızı, Mesleki Yeterlilik belgesini alması konusunda uyarıyor ve destekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Zaza
Zaza - 4 yıl Önce

Ustalardan tam tersi vergi alınması gerekiyor adeletsizlik

SIRADAKİ HABER

banner137