Elazığ’a kazandırılan ELYSİUM AVM kapılarını açtı.

AVM, düzenlenen açılış programıyla hizmete girdi.

AVM’nin açılış törenine Vali Yardımcısı Abdulkerim Abbasoğlu,  AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, MHP İl Başkanı Semih Işıkver, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, 23. ve 26. Dönem AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Elazığ Eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Borsa Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, İl Müftüsü Selami Aydın ve davetliler katıldı.

AVM’nin açılış duasını İl Müftüsü Selami Aydın yaptı.

Kurdele kesiminin ardından Alışveriş merkezinin açılışı gerçekleşti.

BULUT: BİR MEKAN OLMAZSA SİZİN ÜRETİMİNİZİN DE HERHANGİ BİR ANLAMI OLMAZ

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “AVM’ler çok önemli şundan dolayı çok önemli hep akla şu gelir yani üretim tesisi olsaydı, organize sanayide bir şey açılsaydı. Neticede Eğer OSB’de üretmiş olduğunuz nihai ürünü pazarlayabileceğiniz satabileceğiniz bir alan olmazsa, bir mekan olmazsa sizin üretiminizin de herhangi bir anlamı olmaz. Bu yönüyle de ben AVM’lerin sadece satış yapılan yerler değil aynı zamanda sanayiyi, sanayiciyi destekleyen yerler de olduğunu düşünüyorum. Bu yönüyle de ben özellikle çok büyük bir yükün atına girmiş olan yatırımcılarımızı tebrik ediyorum. Sayın Yılmaz Tetik kardeşimize, Mustafa Tetik kardeşimize, Semih Işıkver kardeşimize gerçekten çok teşekkür ediyoruz” dedi.

BALIK: BERABERİNDE YEREL FİRMALARIMIZ DA VAR

Önemli bir yatırım diyen AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Siyasetçilerin için en önemli kısmı burası şuanda 1250 kişi istihdam ediyor. Yeni mağazalarla birlikte 1500 sonunda da 6 binin üzerinde kişinin burada çalışacağı istihdam sağlanacağı hakikaten çok büyük bir takam. Bugün için 110 firma uluslararası ve yerli firmamız var. Önemli olan şeylerden biri de pek çok mağazanın yeni yüzleriyle yeni konseptleriyle Elazığ’dalar. Doğu Güneydoğu’da ilk yeni konseptleriyle açtıkları mağazalar. Beraberinde yerel firmalarımız da var. Hakikaten önemli bir yatırım” şeklinde konuştu.

ŞERİFOĞULLARI: ŞEHRİMİZİN GELİŞİMİ NOKTASINDA DA ÇOK CİDDİ MANADA KATKISI OLUYOR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Elazığ’ımızın gelişimine, dönüşümüne katı sağlayacak çok önemli bir AVM’nin açılışını gerçekleştirdik. Tabi Elazığ Valiliği ve Elazığ İl Özel İdaresi ve özel sektör tarafından yapılan bu AVM bu iş yeri istihdama katkı sağlayacak. Elazığ’ın gelişimine ve dönüşümüne katkı sağlayacak. Her yeni açılan iş yeri yeni bir aş demek yeni bir ekmek kapısı demek yeni bir istihdam anlamına geliyor. Bu tür yerlerin çoğalması ilimizdeki işsizliğin azalması istihdamın artması anlamına geliyor. Bu tür yapıların yatırımların şehrimizin gelişimi noktasında da çok ciddi manada katkısı oluyor. Biz memnuniyet duyduk. Çok güzel bir AVM olmuş” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: BİR PARÇA İŞSİZLİĞİN ÖNÜNE GEÇİLECEĞİNE İNANIYORUM

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “İstihdam alanlarının artması bu tür yatırımların artması ve Elazığ’a katma değer olarak geri dönmesi. Çünkü işsizlik Türkiye’de ilimizde önemli bir sorun bunlarla bu atılımlarla bir parça işsizliğin önüne geçileceğine inanıyorum, düşünüyorum” diye konuştu.

ARSLAN: ŞEHRİMİZE KAZANDIRILMIŞ MUHTEŞEM BİR ESER

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “bin 200 istihdamın oluştuğu, 120 tane birbirinden değerli markanın ticaret yapacağı çok muhteşem bir eser olmuş. Özellikle Işıkver ve Tetiş ailelerine, İl Özel İdare’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gerçekten bütün donatılarıyla, mimarisiyle içindeki marka bütünlüğü ile profesyonel yaklaşımla şehrimize kazandırılmış muhteşem bir eser” diye konuştu.

TETİK: CİDDİ ANLAMDA İSTİHDAM VAR

Elysium Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Tetik, “Elazığ’a hayırlı uğurlu olsun. Uzun bir süreç. Tabi planlamamızda daha önce açmak vardı. Pandemiden dolayı iki sefer ertelemek zorunda kaldık. Çok şükür açtık. Kapılarımızı açtık. Bugün resmi olarak açılışımızı yaptık. Elazığ’ımıza hayırlı olsun böyle bir erser kazandırdığımız için. Aynı anda istihdamla alakalı çok ciddi istihdam var burada. Adeta bacasız sanayi. Ciddi anlamda istihdam var. Elazığ’ımıza hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın” diye ifade etti.