Emniyet Ekipleri Görevde Çocuklarınız Emniyette

Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrenci taşımacılığında faaliyet gösteren servis araçlarına denetleme yapıldı. Denetlemede 5 bin 191 okul servis araç ve sürücüsü denetlendi.

Emniyet Ekipleri Görevde Çocuklarınız Emniyette

Emniyet Müdürlüğü ekipleri çocukların güvenliği için denetlemelerine ara vermeden devam ediyor.

Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrenci taşımacılığında faaliyet gösteren servis araçlarına denetim düzenlendi. Denetimde 5 bin 191 okul servis araç ve sürücüsü denetlendi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle; “2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında ilimiz genelinde öğrenci taşımacılığı alanında faaliyet yürüten servis araçlarının, Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler kapsamında dizayn edilip edilmediğinin kontrolü ve Trafik güvenliği açısından öğrencilerimizin daha güvenli bir trafik ortamında seyahat edebilmeleri amacıyla okul taşıt ve sürücüleri üzerinde denetimlerimiz aralıksız sürdürülmektedir. Bu kapsamda; 2018 yılı başından itibaren 5.191 okul servis araç ve sürücüsü üzerinde yapılan denetimlerde eksikleri bulunan ve ilgili yönetmeliğe göre hareket etmediği belirlenen 25 araç ve sürücüsü hakkında cezai işlem uygulanmıştır. Ayrıca yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlaması sebebiyle 14-28 Eylül tarihleri arasında arttırılan uygulamalarda 224 okul servisi denetlenmiş olup 20 araç ve sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” şeklinde duyuruldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137