Elazığ’da bir süre kapandığına dair tartışmalara neden olanElazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi ile ilgili son noktayı Emniyet Genel Müdürü Elazığlı hemşehrimiz Mehmet Aktaş koydu.

Polis Okulu ile ilgili Kanal Fırat Televizyonu’na özel açıklamalarda bulunan Genel Müdür Aktaş, polis okulunun depreme dayanıklı olmadığı için yaklaşık 2 yıldır öğrenci alamadığını söyledi.

AKTAŞ: AĞIR HASARLI HALE GELDİ VE YIKIMINA KARA VERİLDİ

Genel Müdür Aktaş, “Bildiğiniz gibi Elazığ Zülfü Ağar Polis okulumuz depreme dayanıklı olmadığı için iki yıldır öğrenci alamıyor. En son olan 24 Ocak depreminden sonrada ağır hasarlı hale geldi ve yıkımına kara verildi” dedi.

AKTAŞ: POLİS OKULU AĞIR HASARLI BİNASI NEDENİYLE ÖĞRENCİ ALAMADI

Okulun açık olduğunu yöneticilerinin ve görevlilerinin olduğuna dikkat çeken Mehmet Aktaş sadece binadan dolayı öğrenci alamadıklarını belirtti. Aktaş, “Okulumuz açık Elazığ Zülfü Ağar Polis okulumuz açık ama dediğim gibi yöneticileri ve diğer görevliler okulun başında ama binalardaki o problemden dolayı ağır hasarlı olduğu için öğrenci alamıyoruz” dedi.

AKTAŞ: YENİ OKUL HANKENDİ BÖLGESİNDE YAPILACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla Elazığ’a yeni bir polis okulu binası kazandırmak için çalışmalara başladıklarını vurgulayan Emniyet Genel Müdürü Aktaş, “Yine sayın bakanımızın talimatları doğrultusunda yeni bir okulu Elazığ’ımıza polis okulu kazandırmak üzere çalışmalara başladık. Malatya yolu üzerinde dediğim gibi Hankendi’ye gidip baktım. Hankendi’ye girmeden hemen sağda tam 1478 dönümlük araziyi Milli Emlak Müdürlüğü bize polis okulu yapmamız üzere tahsis etti. Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsisini yaptı. İnşallah en kısa zamanda biz işlemlerini yürütüyoruz, okulumuzun büyük ihtimalle TOKİ marifetiyle yapacağız. Bizim Emniyet Genel Müdürlüğü olarak TOKİ ile bir protokolümüz var. Genel müdürlüğümüze tahsisli arsaları TOKİ’ye devrediyoruz onun karşılığında belli bir tespiti yapıldıktan sonra protokolümüz doğrultusunda bize binamızı lojmanlarımızı diğer tesislerimizi yapıyor” diye kaydetti.

AKTAŞ: DAHA MODERN BİR OKULU ELAZIĞ’A KAZANDIRACAĞIZ

Genel Müdür Aktaş, “Elazığ polis okulumuzu da inşallah hızlı bir şekilde TOKİ marifetiyle Elazığ’ımıza kazandıracağız. İşlemler yürüyor en kısa zamanda en hızlı şekilde yapılması için bütün arkadaşlar el birliği ile bir gayreti ortaya koyuyorlar. İnşallah gecikmeden temelini atarız inşallah Elazığ’ımıza yeni bir polis okulumuzu daha modern daha büyük bir arazide diğer tesisleriyle beraber büyük bir kompleksi Elazığ’a kazandıracağız inşallah” diyerek ifade etti.