18 Ağustos 2016 tarihinde Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik yapılan bombalı saldırı sonucunda Emniyet Müdürlüğü binası kullanılamaz hale gelmişti.

Bunun üzerine Elazığ Emniyet Müdürlüğü FETÖ’den devlete kalan bir okula taşınmış, patlamada zarar gören eski emniyet müdürlüğü binası da yıkılmıştı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne TOKİ tarafından yapılan yeni binanın giderlerini karşılamak için TOKİ Çaydaçıra Kavşağı Üzerindeki Elazığ Emniyet Müdürlüğü eski hizmet binasının bulunduğu arsayı satışa çıkardı…

ARSA SATILAMADI

Hem konut hem de ticari alan olan 24 Bin 878 metrekarelik arsanın satış ihalesinde hiçbir firma fiyat teklifinde bulunmadı. Yani Elazığ’ın en önemli arsalarından biri satılamamış oldu.

TOKİ o arsa için 58 Milyon 500 Bin TL istedi. Muammen Bedel olan 58 Milyon 500 Bin TL, metre kare hesabına bölündüğünde bir metre kare 2 Milyon 350 Bin Liraya denk geliyor.

Şehir merkezindeki en önemli arsalardan biri olan bu alanın emsal değeri 1,5 yüksekliği ise 15 metre 50 santim olarak belirlenmişti.

Bu alanın hemen karşı tarafında yer alan İl Özel İdaresi’ne ait olan arsa da daha önce 3 kez ihaleye çıkılmasına rağmen satılamamıştı.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan girişimler sonucunda Emniyet Müdürlüğü’nün yeni binası böylelikle 48 Milyon TL’ye yapılarak önümüzdeki günlerde Elazığ’a kazandırılmış olunacak.

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!