Elazığ’da çok sayıda kişiye istihdam oluşturacak olan Gala Teks Fabrikası’nın açılış galası gerçekleştirildi.

Fabrika alt yapı faaliyetleri tam olarak etkin faaliyete geçtiğinde bin kişiye istihdam sağlayacak.

Gerçekleştirilen programa AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, STK temsilcileri, kurum müdürleri, iş insanları ve davetliler katıldı.

CAN: YAKLAŞIK BİN KİŞİYE İSTİHDAM EDECEK

Gala Teks Yönetim Kurulu Başkanı Emre Can açılış konuşmasında, “Gala Teks Elazığ’da açılışını gerçekleştirdiğimiz, çalışan sayısı olarak tüm alt yapı ve fazları tamamlandığında yaklaşık bin kişiye istihdam edecektir. Bu gururu yaşamamızı sağlayan sayın devlet büyüklerimizin ve Elazığ OSB başkanına bize bu imkanı sağladıklarından dolayı kendilerine şahsım ve çalışanlarım adına minnettar olduğumu belirtmekteyim. Henüz yatırım ve iş geliştirme projelerinin makro planlarının içerisinde yapılacak işlerimizin çok başındayız. Ancak biz planlarımız dahilinde kararlı ve emin adımlarla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

CAN: 2021 YILI İTİBARİYLE 700 ÇALIŞANI BULACAK

Gala Teks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Can da, “Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptığımız yatırım; 2021 yılı itibariyle 700 çalışanı bulacak. 2021 yılı içerisinde yaklaşık 700 bin adet ürünü yurt dışına ihracat yapmış olacağız. Bu da ihracat rakamı olarak aylık 3 buçuk milyon Euro’yu hedefliyoruz. Ülke ekonomisine katkı sağlamış olacağız. Örme kumaştan dünyanın önüne gelen perakende zincir markalarına ihracatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Buradaki bütün fazlar tamamlanmış olduğunda alt yapı olarak bin kişilik bir istihdamı sağlamış olacağız. Bu bin kişinin bir çoğunluğu kadın istihdamına ağırlık vermiş oluyoruz. Kalotiks bu zincire yurt dışında daha yüksek hedeflere uğraşabilmek için İngiltere’de, Almanya’da, Fransa’da, Hollanda’da irtibat ofisleri kurarak pazarlamalarını daha çok geliştirecek” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: 70-80 TANE FİRMAYI ELAZIĞ’A KAZANDIRDIK

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk de, “Emre ile Murat kardeşimin heyecanlarından dolayı kendilerini kutluyorum. Elazığ’a gelmeleri bir maceraydı. O macerayı diğer firmalarda uyguladığımız gibi çok şükür 10 yıl içinde herhalde 70-80 tane firmayı Elazığ’a bu şekilde kazandırdık. Tabi siyasilerimizin katkılarıyla, siyasilerimizin Ankara’daki iş birliklerimizle Elazığ organize sanayisi 10 yılda 220 hektardan bin hektara çıktı. 28 tane işletmeden şu anda 171 tane işletme çalışıyor. Tekstilciler altıncı bölge meselesini Elazığ’a kazandırmamızdan dolayı ilk bayrağı da açan benim yönetim kurulu üyelerimden Ala Tekstil’dir. Onunla beraber şu anda 2 binin üzerinde bayan kardeşlerim çalışıyor. Elazığ’da bayanların çalışması biraz sıkıntılıydı. Şirketlerde muhasebe, mağazalarda dezgahdarlık, hizmet sektöründe bazı alanlarda çalışıyorlardı ama fabrikalarda çalıştırmak noktasında ciddi sıkıntılar çekiyorduk. Ama çok şükür ki evinde oturan 2 binin üzerinde bayan kardeşimiz bugün fabrikalarda gece vardiyası ve gündüz vardıyasında burada Elazığ’da istihdam edilmiş olacak. Şimdi hedefimiz yatırıma devam eden Gala Tekstil ve diğer firmalarımız ve yenif geleceklerin müjdeleri var. Şu anda çalışan sayımız 7 bin 500 kişi 2022 sonunda inşallah 20 bini bulacağız” dedi.

BALIK: BİZ HER TÜRLÜ YATIRIMCIMIZIN ARKASINDA OLACAĞIZ

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık ise, “Bir yatırım açılışı bizim için en mutlu en güzel günlerden biri. Hakikatten biz siyasetçiler için en bulunmaz günlerden biri böyle güzel bir açılış. Ben Emre ve Murat Can kardeşleri öncelikle tebrik ediyorum. Elazığlı olmaları mutlaka ki burada yaptıkları yatırım için büyük bir sebeptir, büyük bir nedendir. Ama hiç şüphesiz ki Elazığ’ın altıncı bölge teşviklerinden faydalanması, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Başkanımızın anlattığı desteklerden ve önünün her alanda açılması da mutlaka ki buraya yatırım yapmalarında önemli etmenlerdir. Biz altıncı bölge teşviklerinden faydalandığımızda hakikatten Elazığ’da organize sanayi bölgesinin kaderi değişecek, Elazığ’ın çehresi değişecek dedim. Başkanımız çok açık bir şekilde söyledi. Yıl sonuna kadar 10 bin kadının istihdam edileceği, 20 bin insanın istihdam edileceği bir yer haline gelecek. Can kardeşler çok iddialı bir şey söylemişlerdi ‘biz Elazığ’ı tekstil üssü’ yapacağız dediler. Biz bunun için daha önce söz verdik. Hakikatten Elazığ tekstile, Elazığ bu yatırıma çok elverişli. organize sanayi bölgesi başkanımız, valimiz, milletvekillerimiz olarak biz her türlü yatırımcımızın arkasında olacağız” diye ifade etti.

BULUT: YENİ OSB’LER KURACAĞIZ

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut da, “Biz ekonomik açıdan baktığımız kadar sadece yazar kasamızın üstünden bakmıyoruz bu işe. Ayrı zamanda bunun iş ve aşk kapısı olduğunu düşünüyoruz. Bunun aynı zamanda ibadet olduğunu da düşünüyoruz. Bu kadar kişiye iş sağlamak, aş sağlamak gerçekten çok önemli bir ibadet olduğunu değerlendiriyoruz. Bundan dolayı ben iki kardeşimi de hasetten kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Gerçekten altıncı bölgeden önce sayın başkanımız da Suat Başkanımız da ifade etti; bizim en çok eleştirildiğimiz yerlerden bir tanesi organize sanayi bölgesiydi. Şöyle denilirdi ‘OSB’de üretimin dışında her şey yapılıyor’ denilirdi. 50 dönüm bir arsa alan bir yatırımcı bunun beş dönümünde sadece imalat yapıyor, diğer 45 dönümünde üzüm bahçesi, elma bahçesi yetiştiriliyor şeklinde eleştirilerle karşı karşıya kalıyorduk. Ama Allah’a hamt olsun ki bugün geldiğimiz nokta itibariyle değil bir tane ağaç yapacak, 1 metrekare yatırım yapacak alan bu alanda kalmadı. O yüzden beşinci bölgede başkanım da söyledi orada yeni bir alan açılıyor. Yeter mi yetmez. Sayın milletvekillerimizle birlikte şimdi çok daha büyüğünü ikinci organize sanayi bölgesini yapıyoruz. Yeter mi yine yetmez. Besi organize sanayi bölgemize başladık. Orada enerji terminali faaliyete geçecek. Yakın zaman içerisinde inşallah onu da bitireceğiz. Faaliyete açacağız. Yeter mi yine yetmez. İnşallah Kovancılar ve Karakoçan İlçesi’nde de yeni bir organize sanayi bölgesi çalışmalarını başlattık” ifadelerine yer verdi.