Aksaray Mahallesi'nde yaşamını sürdüren Fatma Başar'ın iki çocuğu sağlıklı, 53 yaşındaki Şirin, 45 yaşındaki Mehmet, 39 yaşındaki Ramazan ve 32 yaşındaki Meryem ise zihinsel ve bedensel engelli doğdu.

Sağlıklı iki çocuğu evlenen Fatma Başar, engelli çocuklarını ise yıllardır bir an olsun yanından ayırmadı.

Fatma Başar, sağlık sorunları nedeniyle eşinin yeterince ilgilenemediği çocuklarının beslenme ve temizlik gibi her türlü ihtiyacını ilerleyen yaşına rağmen fedakarca karşılıyor.

Bütün hayatını çocuklarına adayan Fatma Başar, ailesinin geçimini engelli çocukları için devletin sunduğu desteklerle karşılıyor.

BAŞAR: ARADAN 50 YIL GEÇTİ HALA BEBEK GİBİLER

Anne Başar, yaptığı açıklamada, sabahtan akşama kadar tüm zamanını çocuklarıyla geçirdiğini söyleyerek, “Yaşadığımız evde devletin sağladığı imkanlarla engelli çocuklarına elinden geldiğince en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum. Sağlıklı iki çocuğun evlendi. 4 engelli çocuğumla yalnız başıma bakıyorum. Onları canımdan çok seviyorum. Onlar benim her şeyim. Bebeklerim onlar benim. Ne isteseler onu yapıyorum, onları gezdiriyorum. Elimden geldiği kadar çocuklarımın yanındayım. Çocuklarım ilk doğduklarında bebekti, aradan 50 yıl geçti hala bebek gibiler” dedi.

BAŞAR: ÇOCUKLARIMIN ARKASINDA DEVLETİM VAR

Yaşadığı sürece hep çocuklarının yanında olacağını dile getiren Başar, "Ben yaşlıyım, çalışamıyorum. Çalışma imkanım olsa da çocuklarımı bırakıp gidemem. Onları tek başına bırakamıyorum çünkü onların yemek yemeleri gerekiyor. Yanlarında olup, onlarla ilgilenmem gerekiyor. Devletimizin sağladığı yardımlarla onlara bakabiliyorum. Eğer başıma bir şey gelirse ki yaşlandım, biliyorum ki çocuklarımın arkasında devletim var. Onların bir güvencesi var çünkü devletin çocuklarıma verdiği maaş dışında hiçbir gelirimiz yok. O da olmasa yaşayamayız biz. Allah devletimizden razı olsun” ifadelerine yer verdi.

BAŞAR: ANNEM OLMAZSA HİÇBİR ŞEY YAPAMIYORUZ

Başar'ın engelli çocuklarından 53 yaşındaki Mehmet Şirin Başar, çocukluğundan bu yana kendisine annesinin baktığına işaret ederek "Annemi çok seviyorum. Annem bana çok iyi bakıyor. Yemek yapıyor, bize bakıyor, bizi dışarıya çıkarıyor. Annem olmazsa hiçbir şey yapamıyoruz” açıklamalarını kaydetti.

BAŞAR: TEK HAYALİM AKÜLÜ ARABA ALMAK

Koltuk değneği ile yürüyebildiğini anlatan Başar, "Hep mavi kapak topluyorum ama akülü araba alamadım henüz. Tek hayalim akülü araba almak. Başka bir şey istemiyorum" diye konuştu.

BAŞAR: ANNEM HİÇ YANIMIZDAN AYRILMIYOR

Ramazan Başar ise annelerinin hiç yanlarından ayrılmadığını ve kendilerine çok iyi baktığını aktardı.

KENÇ: AİLENİN İHTİYAÇLARI DEVLETİMİZ TARAFINDAN KARŞILANMAKTADIR

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, devletin sosyal devlet olma vasfı gereği engellilere evde bakım ücreti vererek onların daha kaliteli yaşam sürmelerine katkı sunduğunu söyleyerek, “Elazığ'da yaklaşık 5 bin aileye aylık ödüyoruz. Eli öpülesi Fatma Başar annemiz yaşı büyük 4 çocuğuna evinde bakıyor. Çocukları pırıl pırıl çocuklar. Bu tür insanlara devletimiz sahip çıkıyor. Başka hiçbir maddi destekleri olmadığı için kurum olarak çocuklarına engelli maaşı vererek aileyi evlerinde destekliyoruz. Annenin çocuklarını bakımları için herhangi bir kuruma bırakmadığı için yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Ailenin ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanmaktadır” dedi.