Fırat Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, ZİÇEV ile birlikte Dünya Engelliler gününde program düzenledi. Program’da tiyatro gösterileri ve yerel oyunlar yer alırken; engelli bireyler performansları ile göz doldurdu.

GÜLEÇ: ELAZIĞ’IN YÖNETİM KADROSUNDA OLAN İNSANLARI BURADA GÖREMEDİK

ZİÇEV Başkanı Mehmet Güleç, vakıf olarak engelli bireyleri topluma kazandırmak ve yaşamlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını söyleyerek, “Biz engellilerin toplumda bilinirliliğini artırmak için 1990 yılından beri faaliyet gösteriyoruz. Maalesef engellilerle ilgili hala istediğimiz seviyeye gelemedik. Şu an gördüğünüz kadar 550 bin nüfuslu Elazığ’da engelli dostlarını bu kadar sayıda görmek bizi bir noktada memnun ediyor bir noktada da üzüyor. Yani Elazığ’ın yönetim kadrosunda olan insanları burada göremedik” diye kaydetti.

OĞUZ: AMACIMIZ NELER YAPABİLDİĞİNİ SİZLERE GÖSTERMEKTİR

ZİÇEV Kurum Müdürü Elif Oğuz, “Bizler ZİÇEV ailesi olarak bu desteği bütün kardeşlerimize elimizden geldiğince vermeye çalışıyoruz. Bugünkü bu tiyatro gösterisinde aşklında fırsat verildiği zaman engelli kardeşlerimiz, engelli çocuklarımızın neler yapabildiğini sizlere göstermektir” dedi.

TATAR: BUGÜN BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

Fırat Üniversitesi tiyatro Topluluğu Başkanı Alperen Tatar, “Fırat Üniversitesi Tiyatro Topluluğu olarak bu akşam burada ZİÇEV’in saygı değer hocalarının vesilesi ile burada bulunuyoruz. Onlar bizi çağırmasaydı bizim böyle bir etkinlikten haberimiz olmayacaktı, katılım sağlamayacaktık. Ve bugünde şahsen çok mutluyum. Böyle bir günde, böyle bir zamanda kardeşlerimizle birlikte olmaktan” ifadelerine yer verdi.

Engelli bireylerin hazırladığı zaman makinesi oyunu, alış veriş canavarı, halo dayı ve çayda çıra efsanesi adlı oyunlarını sergilediler.