Engelliler Haftası Unutulmadı

Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından düzenlenen etkinlikte engelli bireyler hazırladıkları gösterileri sergiledi.

Engelliler Haftası Unutulmadı

Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası dolasıyla etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte engelli bireyler hazırladıkları gösterileri sergiledi.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Okul Müdürü Ahmet Yıldırım engelli bireylerin bütün haklara sahip olduklarını vurguladı.

YILDIRIM: FARKINDALIK ÇALIŞMALARININ OLMASI GEREKEN BİR HAFTA

Okul Müdürü Ahmet Yıldırım, “Normal çocuklar hangi haklara sahipse bu engeli bireyler de özel gereksinimli çocuklarda aynı haklara sahip bireylerdir artı özel gereksinimlerinden dolayı bunların artı hakları vardır. Mutlaka bunları göz önünde bulundurup bunlarla ilgili bu şekilde politikaların üretilmesi gerekiyor. Ve gerek çevrenin bunların uygun hale getirilmesi gerekiyor eğitim sistemleri eğitim kurumlarımızın yine en uygun hale getirilmesi gerekiyor toplumun bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor. Yani bu hafta amaç bu çocuklara üzülmek bunları gördüğümüzde ah vah etmek değil bunlar için ne yapabiliriz ya da bunların önüne koyduğumuz engelleri nasıl kaldırabiliriz bu anlamda farkındalık çalışmalarının olması gereken bir hafta” dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Abdulaziz Döger ise” engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

DÖGER: HAYATA BU PENCEREDEN BAKABİLMEYİ BECEREBİLİRSEK ONLARI DEĞERLİ KILMIŞ OLURUZ

Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Abdulaziz Döger, “Hakikaten yaşamakta olduğumuz sosyal hayatta günlük koşuşturmalar içerisinde karşımıza çıkan özel bir bireyimizi gördüğümüz zaman hayatın değerini ve anlamını daha iyi idrak edip onların hayatını kolaylaştıra bilecek ne yapabiliriz diye görmek hayata bu pencereden bakabilmeyi becerebilirsek onları değerli kılmış oluruz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137