Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Deneği tarafından düzenlenen, Organize Sanayi Bölgesi tarafından desteklenen "Engelsiz lezzet şöleni" programı düzenlendi.

Programa Türkiye Beyazay Derneği, Elazığ özel Bir Nefes Spor Kulübü Derneği, Şizofreni Dayanışma Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Elazığ Özel Sporcular Spor Kulübü Derneği, Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve üyeleri katıldı.

ERCAN: BAKANLIĞIMIZ DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK PROJELERE ÇOK ÖNEM VERMEKTE

Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Oğuzhan Ercan, “Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği’ni 2021 yılında Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğümüzce kabul edilen projesi “Elazığ lezzet şöleni 2021” projesi kapsamında engelli vatandaşlarımıza yönelik bir etkinlik yaptı başkanım sağ olsun. Elazığ’ın unutulmuş yemekleri olsun, onlarla ilgili bir projesi vardı. Bu kapsamda da engelli bireylere yönelik faaliyet yaptılar sağ olsunlar. Bu bir sonrakinde de şehit ailelerine yönelik bir projesi olacak. Başkanımız Harun Seyran’a, Mehtap başkanımıza böyle güzel etkinlikle yaptıkları için çok teşekkür ediyoruz. Başkanlığımız her zaman güzel fikri olan projeleri desteklemektedir. Onun için özellikle burada bulunan derneklerimize bu tarz projeleri olursa engelli bireylere yönelik projeler desteklenmektedir. Bu kapsamda projeler verirlerse değerlendirmeye alınır. Özellikle dezavantajlı gruplara yönelik projelere çok önem vermekte bakanlığımız” ifadelerini kullandı.

SEYRAN: FARKLI BİR İVME KAZANDIRACAĞIZ

Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran, “Bizler Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği olarak her zaman farkındalık yaratmak ve sizlerin 3 Aralık gününden sadece bir gün olduğunu o güne bütün programların yansıtılması taraftarı değiliz. Bizler dernek olarak bundan sonra gerçekleştireceğimiz tüm festivaller, organizasyonlar, workshoplarda sizleri her zaman aramızda görmek istiyoruz. Sizlerle birlikte Elazığ gastronomisine farkındalık yaratacağımızı biliyoruz. Burada da engelsiz Elazığ yemekleri olarak sizlerin desteğiyle de farklı bir ivme kazandıracağız” şeklinde konuştu.

BOYDAK: ELAZIĞ’IMIZIN KÜLTÜREL VE GASTRONOMİ ALANINDAKİ TANITIMINI BİZ ÖNEMSİYORUZ

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Danışmanı Sinan Boydak, “Elazığ Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak geçmişten günümüze birçok projeye destek vererek yolumuza devam etmeyi bir hedef saydık. Bugün de bu projelerden birini destekleme sevincini hep birlikte yaşıyoruz inşallah. Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği’mizin çok anlamlı bir programında hep birlikteyiz. Bu program ve gelecekte yapacakları programlar bizim için çok önemli. Elazığ’ımızın kültürel ve gastronomi alanındaki tanıtımını biz önemsiyoruz. Bundan sonraki programlarında da başarılar diliyoruz” dedi.