1 Temmuz’da Kuzova Avcılı köyünde arpa tarlasında meydana gelen yangının bilir kişi raporları tamamlandı.

Elazığ Ziraat Odası Başkanı Ahmet erdem, Avcılı köyünde meydana gelen yangının bilir kişi raporlarına göre Aksa’dan kaynaklandığını iddia etti.

ERDEM: VATANDAŞIMIZIN HAKKINI KORUYACAĞIZ

Erdem, raporların Aksa Bölge Müdürlüğü’ne sunulduğunu belirterek, uzlaşı sağlanamaması durumunda hukuki yollara başvuracaklarını söyledi. Erdem,” Bu yangın bizim tespitlerimize göre Aksa’dan kaynaklandı. Biz bilir kişi raporuyla tespit ettik. Vatandaşlarımızın 313 dönüme yakın arpaları yandı, telef oldu. Biz onların itfaiye raporunu, jandarma raporunu, tutanakları, bilir kişi tutanaklarını yönetim kurulu başkanı Hakkı Bey ile birlikte tespit ettik. Rapor halinde aksa bölge müdürlüğüne sunduk. Şu anda bir değerlendirme yapıyorlar. Bu değerlendirme sonucunda bize bilgi verecekler. Yangının kesin Aksa’dan çıktığını tespit ettik. Eğer bir uzlaşma olursa, tabi ki biz uzlaşmadan yanayız. Uzlaşma olmadığı takdirde hukuki yollar var. Vatandaşımızın hakkının hukukunu koruyacağız. Vatandaşlarımızın 313 dönüm zararı var. Aşağı yukarı 13 aile. Yangınla ilgili bir felaket yaşandı. 228 bine yakın bir zarar var. Aksa tanzim ederse, vatandaşlara verirse mesele yok. Vermediği takdirde hukuki yollara başvuracağız. Gereğini yapacağız” dedi.

ERDEM: BAZI SORULARIMIZ VAR ONLARI ARZ EDECEĞİM

Öte yandan Ahmet Erdem, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç ile görüşme gerçekleştireceklerini ve çiftçilerin sorunlarını aktaracaklarını kaydetti. Erdem, “Bazı faaliyet raporlarımız var çalışmalarımızla ilgili bilgiler kendilerine arz edeceğim. Bazı sorularımız var onları ve çiftçilerimizle ilgili konuları arz edeceğim. Sağ olsunlar bizi randevuyla kabul ettiler. Onunla ilgili bilgi vereceğim kendilerine” ifadelerini kullandı.