Elazığ Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, esnafların deprem ve pandemi döneminde yaşadığı sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

ERDEM: ELAZIĞ BU ÜLKE İÇİN CİDDİ MANADA ÇOK ÖNEMLİ

Başkan Erdem, “Elazığ olarak burada bir kavşak noktasındayız. Bu bölge çok önemli. Detaylarına girmek istemiyorum. Elazığ bu ülke için ciddi manada çok önemli. Benim hasetten yetkililerden ricam şu; başta sayın valimiz, belediye başkanımız, milletvekillerimiz, bakanlarımız hatta ve hatta Sayın Cumhurbaşkanımız. Ne olursunuz şu Elazığ’a depremden dolayı pandemiyi birleştirerek bazı iyilikler yapılırsa bizleri sevindirirler, mutlu ederler. Benim ‘ üç tane faydalanmış, 50 tane esnaf faydalanmış, benim 27 tane esnafım var bunlar faydalansın’ bu yanlış bir şey. Bu kadar insan zarar görmüş” ifadelerini kullandı.

ERDEM: BUNA BİR ÇÖZÜM BULUNMASI LAZIM

Başkan Cemil Erdem, “Biz istiyoruz ki özellikle bu alınan kredilerin en az ve en az bir yıl ertelensin. KOSGEB kredileri ise 1 yıl zaten erteliydi; 2 yıla çıksın. Bizim talebimiz ve teklifimiz bu. KOSGEB kredileri 1 yıl daha ertelensin, 2 yıl olsun, diğer bankalardan ve kooperatiflerden alınan kredilerin de 1 yıl ertelenmesini ciddi manada buradan tekrar basın aracılığıyla sesleniyorum ciddi manada bunun dikkate alınması lazım ve buna bir çözüm bulunması lazım” şeklinde konuştu.

ERDEM: ELAZIĞ’A BİR POZİTİF AYRIMCILIĞIN YAPILMASI LAZIM

Deprem ve ardından gelen pandemi süreci ile birlikte bazı sektörlerin çok daha fazla durumdan etkilendiğini kaydeden Başkan Erdem, “Elazığ’ın esnafı perişan. Özellikle en fazla zarar gören esnaflarımızdan kahveciler ve kıraathanecilerimiz var. Öğrenci servislerimiz var. Bunun yakında lokantacılar var, Onlara kısmen biraz olsa da o da var. Bunun yanında kantinler var. Bunlar daha çok zarar gören, kapalı, geliri olmayan, parası olmayan bir durum. Buradan tekrar geçenlerde bizi ziyarete gelen AK Parti İl Başkanımız Şerafettin kardeşimize de teşekkür ederiz. Bu konuları da kendisine anlattık, söyledik. En azından hiç değilse kahveciler, kıraathanecilere veya diğerlerine farklı boyutlardan, farklı yerlerden biraz kısmen de olsa bir yardım gelirse bizleri sevindirir, mutlu ederler. Elazığ’a bir pozitif ayrımcılığın yapılması lazım. Deprem ile ikisini birleştirince bu belki ortaya çıkabilir. Böyle bir düşüncemiz var” dedi.