Erol: Afet İşleri Bakanlığı Kurulsun

Son zamanlarda artan doğal afetlerle ilgili açıklama yapan CHP Milletvekili Gürsel Erol: afet işleri bakanlığının kurulmasını talep etti.

Erol: Afet İşleri Bakanlığı Kurulsun

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, afet işleri bakanlığı kurulmasını talep etti.

EROL: DERE YATAKLARININ YERLEŞİME AÇILMASI DA CAN VE MAL KAYBINI ARTTIRAN BAŞLICA UNSURLARDAN BİRİDİR

Türkiye’de meydana gelen doğal afetlerle ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Erol: "Son zamanlarda ülkemizin değişik bölgelerinde gün geçmiyor ki doğal afetlerden kaynaklı can ve mal kaybı haberleri almayalım. Yaşanan doğal afetlerin yarattığı hasarlar şehirlerin yanlış planlanması, doğanın insanlığa sunduğu kaynakların ranta çevrilmesi, HES’ler, barajlar, otoyollar, dolgu alanları, taş ocakları gibi doğanın yaşamına yapılan müdahaleler bugün karşı karşıya olduğumuz durumun sebebidir. Yöre halkının görüşü ve tarafsız ve bilimsel ÇED Raporlarına dayanmayan, rant uğruna hemen hemen her dereye yapılan HES’ler sonucu oluşan doğa tahribatı maalesef her geçen gün kendini göstermektedir. Arazi rantı için eski aktif dere yataklarının yerleşime açılması da can ve mal kaybını arttıran başlıca unsurlardan biridir” dedi.

EROL: ÜLKENİN ÇOK ACİLEN 2 DEĞİŞİKLİĞE İHTİYACI VARDIR

Milletvekili Erol, “Plansız, bağımsız kuruluşların görüşünden uzak, yöre halkının karar alma sürecine dahil edilmediği beton ekonomisine dayanan projeler, yerleşim alanlarının ranta dayalı imar revizyonları ile düzenlenmesi sonucu insan yoğunluğunun artırılması böylesi doğal afetlerin bundan sonra da yaşanacağını göstermektedir. Doğa katliamlarının devam etmesi önümüzdeki yıllarda da doğal afet kaynaklı can ve mal kayıpları yaşanmasına neden olacaktır. Bu nedenle, ülkenin çok acilen 2 değişikliğe ihtiyacı vardır. Bunlardan biri yeni bir afet yasasının çıkarılması ve bununla beraber Afet İşleri Bakanlığı’nın kurulmasıdır" ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Gakkoş
Gakkoş - 3 yıl Önce

Gürsel Erol haberinden önce buraya damlayan paralı troller yine iş başında..Allah bir dese yalanliyorlar haşa...akıl tutulması budur heralde

Üüüü
Üüüü @Gakkoş - 3 yıl Önce

Sen trol müsün, niye üstüne alındın hem? Ha noktalı soru işaretli nefret ve kin abidesi?

üüüüüüüüü
üüüüüüüüü @Gakkoş - 3 yıl Önce

Hıhı, tamam.

Üüü denen adi
Üüü denen adi @Gakkoş - 3 yıl Önce

Ulan saydıgın mesiyetler gepsi sana ait . Pislik mahlik . Kendinize hayal kurun eger bu iş anketle olsaydi bilal çoban yüzde doksan belediye başkanıydı .bu sehir beledite baskanını muhalefetten seçmenin cezaaını selamn oglu ve behçet susmazda vs. Gördü .hamza yanilmaz çaliştiysa erbakan koaliyonda oldugu icindi yoksa hamza yanılmazda bir şey yapamazdi . Bu şehir gürselin deprem yardımlarını hangi mahalleye kimlerce dagıttıgını gördü .o saydigin her hakaret sana ve sana inanalara yakışir . Sizden olmayana asla tahammülunuz yok .gidin kendi şehrinizde kendi vekilinizi seçinde görelim .kominist başkanı bile şecmek istemediniz tuncelide zor bela seçildi .

üüüüüüü
üüüüüüü @Gakkoş - 3 yıl Önce

Onlar karaktersiz, kişiliksiz, biatçı, ahlaksız, menfaatçı, iki yüzlü kişilerdir. Anketleri görünce iyice saldırganlaşıyorlar.

Zaza
Zaza - 3 yıl Önce

Doğru diyiyor spor bakanligimi önemli afet bakanlığı mi adamsın başkan

Kofik gakko
Kofik gakko - 3 yıl Önce

Elazig milletvekilleri dururken tuncelili birinin gelip elazig ile ilgili fikir beyan etmesi,eksikliklerini soylemesi bana zuldur,deprem oldu gursel cikti,elazigspor zora girdi gursel cikti,mecliste elazigi konusan gursel oldu,metin ancak tesekkur ederim tesekkur ederim dedi,tokilere gidip eksiklikleri konusan medyaya yansitan gursel oldu,bizim elaziglilar da birbirini yiyor,biz bu kafayla 50 yilda gecse birsey olamayiz

Ali
Ali - 3 yıl Önce

Türkiye'de en güzel iş muhalefet olmak kurulsun yapılsın Baska bişey yok Laf var icraat yok. Bahanede hazir muhalefetiz elimizde bisey yok. Ancak soyleriz diyorlar.Dilin kemiği yok nasıl olsa

Elazığlı
Elazığlı @Ali - 3 yıl Önce

EEE ne yapmasını bekliyorsun, adamların elinde yetkimi var, meclise verdikleri soru önergeleri iktidar tarafından hep red ediliyor. Elazığ Afet Bölgesi İlan edilsin diye önerge veren muhalefet maalesef AKP ve MHP tarafından red edildi. yaw biraz aklınızla yorum yapın aklınızla Allah size akıl vere

Ziver
Ziver - 3 yıl Önce

geROL şova devam.Boyle bir bakanlık kurulursa ilk işi bizi bu şovmen afetinden kurtarması şarttır.

Ethem gülbay
Ethem gülbay @Ziver - 3 yıl Önce

Doğruları söylemek suçmu ve showmu?

Akp
Akp - 3 yıl Önce

Hee başada seni geçirek olurmu

Kofik gakko
Kofik gakko @Akp - 3 yıl Önce

akp pembe gozluk yetmezse kirmizida gondereyim

Huzeyfe
Huzeyfe - 3 yıl Önce

Etem o kadar Amerikanci ki,"şov"u bile show diye yazıyor,depremi Amerika dan okuyor vs.bahsettigi doğru da kendi doğruları,sizin doğrularıniz başınıza çalınsin.Turkiyede cehap' a oy vermekle Hindistan'da inek e tapmak arasında ne fark var.Bak İstanbul'da ukome öğrenci servislerine yine yüzde 15 zam yaptı.Acaba bu dogruya ne diyecekler.Gerol-etem şov.Alooooo...

Erk
Erk @Huzeyfe - 3 yıl Önce

Elektriğe, doğalgaza son üç yılda yapılan zamlar, yediğin yiyeceklerin sürekli fiyatının yükselmesi, gece yarısı gelen ÖTV zamları, benzin, köprü, otoyol geçiş üretlerine yapılan zam gerçeğine ne diyorsun? Tüm bunlara zam yapan İBB değil. Ekonomiyi yöneten İmamoğlu ve CHP de değil. Bu enflasyonda ulaşım 3,5 liradan 4 olmuş, beyefendi çok rahatsız olmuş. Enflasyondan, Bursa, Konya, Gaziantep'teki ulaşım fiyatlarından bihaber olan partizanın serzenişleri.

UKOME'nin yapısının değiştilmesinden haberin var mı? UKOME'nin yapısını bilmiyorsun. Bu zam önergesi, yeni UKOME yasası gereği oraya yerleştirilen Ulaştırma Bakanlığından geldi. Eski UKOME sayısı 11 İBB, 10 hükümet temsilcisi, toplam 21 kişiydi. AKP bu sayıyı 27 yaptı, yani 11 İBB'ye karşılık 16 hükümet temsilcisi. İBB'nin bütün gelir kapılarının senin fanatikliğini yaptıkların tarafından bir bir kapatılmasından da haberin yoktur tabi. Bütün gün yandaş medya izleyen birinin nerden haberi olur zaten.

Ayrıca, en son zam 18 ay önce yapılmış. O günden bu yana enflasyon yüzde kaç oldu?

Berlin'de toplu taşıma ücreti 2,50 Euro. "Avrupa'nın en ucuz" toplu taşıma ücreti İstanbul'da. Hem bu zam değil, "güncelleme" Huzeyfe. Hem eskiden otobüs mü vardı? Bak elinde telefon var, AVM'ler dolu. Şükret şükret.

Öte yandan, Ethem Bey'e "Amerikancı" demişsin. İstemsiz şekilde gülme tuttu. Nedenini söylemiyorum. Aklını kullanabilen anlar.

Huzeyfe
Huzeyfe - 3 yıl Önce

Bir sürü palavra,yanlış şeyler, akıl nca birşeyler söylemiş.Etem e gelince; I kadar Amerikanci ki adam Türkiye'de deprem olsa şiddetini USGS den bakıp yazıyor,isrmterseniz kendine sorun,bir numaralı kapitalist tır.Evet ideolojisi yerle bir olan komünist( proleter diktatoryadan) sonra saf tuttuklari emperyalist kapitalist sistemdir.Baksana adam ne diyor; bizim başkan adayımızı Uluslararası güçler ve sistem belirleyecek.Yaaaa adam diyorki biz piyonuz,siz ne anlıyorsunuz?

mert
mert @Huzeyfe - 3 yıl Önce

akp memleketin ağzına sıçmış ağzındaki boku görmüyormusun huzefe.nerede yaşıyorsun.

Erk
Erk @Huzeyfe - 3 yıl Önce

Yemedi mi, cevap veremedin mi? Omurgan mı yetmedi cevap vermeye?


SIRADAKİ HABER

banner137