Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığspor’la ilgili Kanal Fırat Televizyonunda canlı olarak yayınlanan Serkan Aksakal’ın hazırlayıp sunduğu “Seçime Doğru” programının konuğu oldu. Milletvekili Erol, Elazığspor ile ilgili süreci takip ettiğini belirtti.

Milletvekili Erol, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ile bir araya gelerek Elazığspor’un durumunu görüşeceğini kaydetti.

EROL: SORUNLARI OLDUĞU ZAMAN BİREBİR İLGİLENİP ÇÖZÜYORUM

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Ben adaylığım döneminde de söylediğim gibi maaşımın yarısını düzenli olarak Elazığspor’a yatırıyorum. Yarısını da öğrencilere burs veriyorum. Ayrıca kulüp yönetimi, kulüp müdürü ihtiyaç duyduğu zaman, deplasman maçlarına gittiği zaman onların konaklamalarıyla ilgili, ulaşımlarıyla ilgili sorunları olduğu zaman birebir ilgilenip çözüyorum. Bu kadarına gücüm yetiyor. Ama ileride Ankara gibi, İstanbul gibi belediyeleri CHP alırsa bizimde hareket alanımız daha da genişler ve Elazığspor’a hiç kimseye ihtiyaç duydurmadan ve muhtaç etmeden bu sorunu biz çözeriz. Çünkü elimizde bürokratik bir kamu gücümüz olacak. O güçle biz bu işi çözeriz. O günkü koşullara bağlı” ifadelerini kullandı.

EROL: ELAZIĞSPOR HAKİKATTEN BİR KANGRENE DÖNÜŞMÜŞ ŞEKİLDE

Gürsel Erol, “bugün ne yapılmalı? Bununla ilgili asında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Asilhan Bey’in çağrısıyla Ankara’da bir arya geldik. Milletvekili arkadaşlarımızda oradaydı, Belediye Başkanımızda oradaydı. Herkes bu konuda iyi niyetli bir şekilde bu sorunu nasıl özeriz diye bir yaklaşımla, bir öneri olarak bir araya getirdik ve düşüncelerimizi ifade ettik. Ben Asilhan Bey’e de çok teşekkür ederim. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Asilhan Bey ile sorunları yalnızca gündeme getiren değil, aynı zamanda çözüm önerileri hazırlayarak her konuda raporlar hazırlayan, bu raporları ilgililere ulaştıran ve bizi de bilgilendiren bir yaklaşımla görev yapıyor. Çok doğru işler yapıyor. Kendisine de teşekkür ederim. Orada birkaç konuyla ilgili düşünce ortaya konuldu. Ve bunlarla ilgili bir fikir birlikteliği oluşturuldu. Ama onun sabahı annemi kaybettim, ben buraya gelemedim. Ondan sonraki süreç ne oldu bilmiyorum. O konuda da bilgim olmadı. Ne yaptılar bilmiyorum. Ama Elazığspor hakikatten bir kangrene dönüşmüş şekilde. Bu işin içinde Vali olmadan, bu işin içinde ilin Belediye Başkanı olmadan, bu işin içinde Milletvekilleri olmadan bu işin içinde vatandaşın kendisi olmadan, bu işin içinde Elazığ’daki Sivil Toplum Örgütleri olmadan bunu çözmek çok mümkün değil, birilerine de yüklemek çok doğru değil” şeklinde konuştu.

EROL: HERKES BİR TARAFINDAN TUTMALI

Milletvekili Erol, “Geçmişten bugüne gelen Elazığspor’un yönetimi ile ilgili bir güvensizlik var. Elazığspor’un aslında bir güvene ihtiyacı var. Aktarılan kaynakların nasıl harcandığı konusunda insanların tereddütü var, endişesi var, şüphesi var. Bunların da giderilmesi lazım. Elazığspor’a verilen paranın doğru kullanıldığı konusunda insanların tereddüt yaşamaması lazım. Geçmişten gelen böyle bir olumsuzluk var. Bunun bir defa değiştirilmesi lazım. Şeffaf, denetlenebilir, mali disiplini son derece disiplinli bir şekilde uygulayan bir anlayışa ihtiyaç var. Ama Elazığspor’un bu tür yardımlardan ziyade sabit gelire ihtiyacı var. Bu ilde neler olabilir? Minibüs durakları olabilir, taksi durakları olabilir, otoparklar olabilir. Bunun gibi birçok şey geliştirilebilir, sabit gelir elde edebilecek şeyler geliştirilebilir. Bu işte fikir olarak konuşmak yerine oturup ortak kararla bunun olabilirliğini de konuşmak lazım. Ama benim şu anki yetkimle yapabildiklerim ancak bunlar. Herkes bir tarafından tutmalı. Ve artık Elazığ kamuoyunun gündeminden Elazığspor’u çıkarmak lazım. Ben Asilhan Bey ile görüşeceğim. Son süreci o takip etmişti” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL