Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze’yi ziyaret etti…

“EKONOMİMİZ DİMDİK AYAKTA DURMAKTA”

“AK Parti olarak sivil toplum kuruluşlarını önemsiyoruz” ifadelerini kullanarak konuşmalarına başlayan Gürgöze, “ Ekonomik anlamda faaliyet gösteren STK’ların öncelikli görevleri kendi üyeleri hak ve menfaatlerini korumak olduğu gibi geçmiş mesleklerin gün yüzüne çıkmasını sağlamaktır. Ülkemiz hem de coğrafyamız zor zamanlardan geçiyor. Ekonomik olarak ta Türkiye’nin ekonomisini 2017 yılında %7.4’lük büyüme oranı ile tamamladık ve bu dünyada en gelişmiş ülkeler arasında birçok büyük ülkeleri geçtik. Reel anlamda ekonomizmiz sağlam bir temele ulaştı. Bankacılık sistemimiz çok gelişti. Ekonomimiz dimdik ayakta durmakta”diye kaydetti.

“2018 YILINDA EKONOMİMİZİ BÜYÜTEREK DEVAM EDECEĞİZ”

Son dönemlerde finans sektöründe hareketlenmeler olduğunu söyleyen İl Başkanı Gürgöze, “Finansal anlamda son dönemde finans sektöründe bir takım hareketlenmeler olduğu aşikâr. Güçlü temellere oturan ekonomimiz, istikrarlı olan ekonomimizi cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu sorunlarımızı tamamen elbirliği ile STK ile sanayicisi ile üreticisi ile atlatacağız. Dünyanın hangi ülkesinin başına böyle olaylar gelseydi bu kadar sağlam temellere dayalı olmayan hiçbir ülke ayakta kalamazdı. Dim dik bir şekilde 2018 yılında da büyüme oranlarına baktığımızda ilk çeyrek bize bir takım ışık vermekte ve 2018 yılında ekonomimizi büyüterek devam edeceğiz ”dedi.

“SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SADIK OLARAK GELECEK NESİLLERİ TEMSİL EDECEK DİYE UMUYORUZ”

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Fransa'nın Esad rejimine karşı başlattığı saldırıya değinen AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Bugün gerçekleşen bu operasyon sadece rejime yönelik bir operasyonla sınırlı olur ve orada halkın gerçek temsilcileri yeniden Suriye’de Suriye’nin toprak bütünlüğüne sadık olarak gelecek nesilleri temsil edecek diye umuyoruz. Hiçbir sivilin burnunun kanamamasını arzu ediyoruz ve hiçbir sivile zarar gelsin istemiyoruz. Suriye’nin toprak bütünlüğünün yanında olmasını istiyoruz ”ifadelerini kullandı.

“ONLARIN MEDENİYET KÖKLERİNİ BU GÜNE NASIL TAŞIYABİLİRİZ NASIL İNŞA EDEBİLİRİZ ”

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmur Çelikus ise dernek hakkında bilgiler vererek demokrasinin inşası için siyasi partiler, güçlü sivil toplum kuruluşlarının olması gerektiğinin altını çizerek, “Düne kadar bir demokrasiyi tarif ederken bir ölçümüz vardı. Demokrasiyi sadece partilerle olacağını, demokratik hayatın vazgeçilmesini partiler der nokta koyardık. Şimdi yeni anlayış ki AK Partide buna katkı vermiştir. Demokrasini inşası için siyasi partiler, güçlü sivil toplum örgütleri olursa demokrasi bu ülkede yeşerir ve hayat bulur.ESTER 1997 yılında kurulmuş bir yapı. Türkiye genelinde 33 yurt genelinde 5 şubesi ile birçok çalışmalar üretiyor. Hepsi de amatör ruhla çalışan arkadaşlarımız. Ve bu çalışmalara sadece esnaf ve sanatkârın hak ve menfaatini korumasını değil onların medeniyet köklerini bu güne nasıl taşıyabiliriz nasıl inşa edebiliriz ”diye konuştu.