Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ali Şekerdağ, Baskil, Keban ve Ağın ilçelerini ziyaret etti.  Başkan Adayı Şekerdağ’ın ilk durağı Baskilliler Derneği oldu.

ETSO Başkan Adayı Şekerdağ ve beraberindeki heyeti Baskilliler Derneği Başkanı Aygün Çam ve yönetimi karşıladı.

Başkan adayı Şekerdağ’ı derneklerinden ağırlayan Başkan Aygün Çam, ilçesinin sorunlarını dile getirdi.

ÇAM: TEMEL SORUNLAR VAR

Çam, “Burada önemli olan şehrin ve bölgenin çıkarları ve ticari açıdan gelişmesi söz konusudur. Bizim Baskil ilçemizin de ticari anlamda çeşitli problemleri olan bir bölgedir. Hala sorunları çözülmemiş bir bölgedir. Başta hepimizin de bildiği üzere kayısı borsasının olmaması kayısı ile ilgili üretimin ve satışı noktasında Elazığ’da bir pazar oluşturamamamız gibi temel sorunlar var” dedi.

Başkan Yardımcısı Ahmet Özden Özen de, temsil ettikleri ilçede kayısı borsasının kurulmasını istedi.

Dernek yetkililerinden ilçenin sorunlarını dinleyen Başkan Adayı Ali Şekerdağ, kayısının pazarlanması konusunda ciddi destekler sağlayacaklarını kaydetti.

ŞEKERDAĞ: GAYRETİ VE DURUŞU GÖSTERECEĞİZ

Başkan Adayı Ali Şekerdağ, “yapılan araştırmalara göre Malatya’da 70 bine yakın Baskilli yaşıyor. Baskil’in borsası değil de borsa kurmak büyük bir olay ama pazarlama konusunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına geldiğimizde pazarlama konusunda çok büyük, ciddi destekler vereceğimizi burada beyan ediyoruz. Bu ciddi destekler gerek projeler, gerek yatırım bazında, gerek Türkiye genelinde ilk 5 gıda firmaları. Onların da bilgileri ve tavsiyeleri dahilinde neleri yapabiliriz, neleri daha doğru yapabiliriz konusunda sadece Baskil ile alakalı değil Elazığ ile alakalı bütün inşallah o gayreti ve duruşu göstereceğiz” dedi.

Şekerdağ, il merkezi ve ilçelerin ciddi sorunlarının olduğunu kaydederek, projelerini paylaştı.

Şekerdağ, “İstişare kültürüne dayalı birbirine çelme takmayan, birbirinin arkasında farklı şeyler konuşmayan inşallah o yapıyı ortaya koyacağız. Bütün STK’larımızla, bütün Elazığ’ın önde gelen firmalarıyla bir araya gelip Elazığ’ın sıkıntılarını ve sorunlarını çözme noktasında üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğiz. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası talep makamı icra makamı değil. Şunun altını çizerek söylemek istiyorum biz icra kurumu değiliz karar verdik bu olacak anlamında öyle bir yükümlüğümüz yok biz sadece tüzük gereği Elazığ’da gerekli olan bütün projeleri toplarız, Elazığ ile alakalı yapılması gereken bütün işleri toplarız orada ortak bir fikir beyan ederiz icra makamlarıyla bunu görüşüp, bunun Elazığ için çok önemli olduğunun altını çizerek onlardan bunun yapılmasını talep ederiz” ifadelerini kullandı.

ETSO Başkan adayı Şekerdağ daha sonra ilçeye geçerek esnafları ziyaret etti.

Belediye Başkanı İhsan Akmurat ve şehidimiz Fethi Sekin’in kabrini de ziyaret eden Başkan Adayı Şekerdağ daha sonra Keban İlçesine geçti.

Şekardağ’ın son durağı Ağın ilçesi oldu. Belediye Başkanı Ali Uslu’yu ziyaret eden Başkan adayı Şekerdağ, ardından esnafla bir araya geldi

Ziyaretlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Adayı Şekerdağ, her yere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Şekerdağ, “12 Kasımda Cumartesi günü yapılacak Ticaret Sanayi Odası seçimlerine yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. İnsanlarımızı ziyaret ediyoruz, kendimizi ifade ediyoruz gitmediğin yer senin değildir mantığıyla her tarafa ulaşmaya çalışıyoruz. Bugünde 3 tane kazamızı ziyaret ettik yoğun bir ilgi ve alaka gördük. Bize güvenen, bize inanan bu teveccühü gösteren bütün üyelerimizi canı gönülden teşekkür ediyorum. Ekip arkadaşlarımızla birlikte ziyaret ettik bizimle ilgili, alakalı büyük bir teveccühle sahip çıkmaları da ayrı bir gurur verici bir durum. Ben bu ziyaretin çok olumlu bir yönünü gördüm insanların gerçekten Elazığ’ın çok güzel şeyler yapılmasını, çok büyük bir duygularını düşüncelerini gördüm bu da bizi çok sevindirdi” dedi.