Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, dış ticaret hacminin artırılması hedefine yönelik yürüttüğü programlara bir yenisini ekleyerek, Fırat Kalkınma Ajansımızla birlikte "Dış Ticarette Uzmanlaşma Eğitimi ve Danışmanlık Programını" hayata geçirdi.

Finansmanı Fırat Kalkınma Ajansı desteği ile sağlanacak proje kapsamında sınırlı sayıda işletmeye özel danışmanlık hizmeti sunulacak olan program ETSO’da  gerçekleştirilen ilk eğitim ile başladı.  

YALIN: PROJE PROGRAM TANITIMI İÇİN BİR ARADAYIZ

Eğitim programında konuşan ETSO Basın ve Halkla İlişkiler Protokol Müdürü Etem Yalın, “Bugün Fırat Kalkınma Ajansımız tarafından Telabebi bölgesinde uygulanacak olan Dış Ticarette Uzmanlaşma Eğitimi ve Danışmanlık hizmetinin projesinin programının tanıtımı için bir aradayız. Elazığ Ticaret ve Sanayi Oda’mız yönetim kurulunun 2021 yılı başı itibariyle ilimizde dış ticaretin hızlandırılması, arttırılması, firmalarımızın dış ticarete yönlendirilmesi hususunda çok önemli çalışmalarımız ve projelerimiz var. Bu projelerimizden biri dış ticaret hızlandırma merkezi yine Fırat Kalkınma Ajansı’mızın finansman desteğiyle kurulmuş olan bir projemiz. Proje uzmanımız Aslıhan Hanım tarafından bugün projenin içeriğiyle alakalı sunum yapılacak. Ayrıca odamız bünyesinde Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği DAYİP irtibat ofisini kurmuş bulunuyoruz, uzman ataması yapılmış durumda. İhracatın içerisinde olan firmalarımız ya da ihracatı düşünen firmalarımıza bu birimimizde hizmet vermekte. Bunun dışında Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin 2020 yılında kurmuş olduğu ve Türkiye’de sayılı oda bünyesinde hizmet veren TOBB ihracat merkezleri de yine odamız bünyesinde görevli olan ilgili arkadaşımız hizmetlerini veriyor” ifadelerini kullandı.

YÜZEROĞUL: İHRACATIN GELİŞTİRİLMESİ OLDUKÇA ÖNEMLİ

Fırat Kalkınma Ajansı İmalat Sanayi Dönüşüm Birim Başkanı Midhat Yüzeroğul, “Ajans olarak faaliyetlerimizi imalat sanayinde kurumsallaşma ve ihracatın geliştirilmesi, turizmde markalaşma ve kırsal kalkınmada katma değerin arttırılması üç ana grupta odaklandık. Bugün ki programda temel firmalarımızın temel ihracat yapabilirliliğinin geliştirilmesine yönelik temel ticaret eğitimleri vereceğiz. Bu programa müteakip bölgemizden seçeceğimiz 18 firmamıza birebir dış ticaret danışmanlığı vereceğiz 3 ay süre ile. İnşallah bu programımızı 2022 yılında da ticaret sanayi odalarımız iş birliğinde devam ettirmek istiyoruz. Ülkemizin be bölgemizin kalkınması için ihracatın geliştirilmesi malum olduğu üzere oldukça önemli” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Dış Ticaret Proje Danışmanı Aydanur Demirkol Bayraktar, sunum yaptı.