Elazığ Belediyesi Aile Danışma ve Eğitim Merkezi tarafından evli çiftlerin yanı sıra evlenme hazırlığı yapan gençlerin kendilerini tanımaları sürecinden başlayarak, evlilik hayatı boyunca karşılaşacakları her durum ve koşula ilişkin farkındalık kazandırılması ve eşler arası iletişim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen eğitim programı tamamlandı.

Hanımların yoğun katılımıyla gerçekleşen eğitim programının ardından Harput’ta düzenlenen sertifika törenine Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, eşi Nebahat Yanılmaz ile birlikte katıldı. Programda ailenin önemine vurgu yapan Başkan Yanılmaz:”

ADEM'i ben önemsiyorum.  Onun için çok değerli hocalarımızı oraya göreve getirdik. Bir ülkenin aile kurumu ne kadar sağlam olursa o ülke o kadar sağlam olur. Siz anneler, aileler olarak 15 Temmuz gecesinden itibaren bu ülkeye sahip çıkmak için, evde oturulmaz dediniz, bugün meydanlara çıkılacak gündür dediğiniz. Biz 28 gün boyunca 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda birlikte nöbet tuttuk. Bebeğini orada uyutanları ben çok iyi biliyorum.” dedi.

Başkan Yanılmaz, konuşmalarının ardından kursiyerlere sertifikalarını eşi Nebahat Yanılmaz ile birlikte verdi.