Bakan Vedat Bilgin tarafından "Çalışma yapıyoruz" açıklamasından sonra EYT'liler müjdeli haber beklemeye başladı.

Bilgin'in bu açıklamasından sonra AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun EYT açıklaması ile de umutları yeşeren EYT'lilerİN gözü kulağı çıkacak EYT paketine yöneldi.

Peki EYT çıkacak mı? EYT'de yaş sorunu ortadan kalkacak mı? işte milyonlarca vatandaşın beklediği o haber.

EYT İÇİN KRİTİK SÜRECİN SONUNA MI GELİNDİ?

Memur ve emekliler için müjdeli haberi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde." açıklamasında bulunmuştu. Enflasyona göre ayarlanması beklenen maaşlarda ciddi iyileşme olacağı da öngörüler arasında.

EYTLİLER İÇİN 2 SEÇENEK

Diğer bir sorun olan EYT sorunun da ise çalışmaların başladığını duyuran Bilgin'den yakın zamanda müjdeli haber bekleniyor. En düşük emekli maaşı için sürpriz diyen Bilgin, EYT için de aynı sürpriz beklenmeye başladı. Özellikle 9 Eylül 1999 yılından önce sigortalı olan kişilerin primleri henüz dolmadı. Bunun için yeni bir düzenleme geleceği iddia edilirken, konuşulanlara göre primi dolmamış olanlar için iki seçenek ortaya çıkıyor. Bunlardan ilk seçenek eksik primleri olanların primlerini doldurup emekli olması, diğeri ise borçlanma yöntemi ile primlerini tamamlamaları. Kadınların doğum, erkeklerin ise askerlik borçlanması ile primlerini doldurma imkanları bulunuyor. Diğer bir konu ise stajyerlik yapanlar. 1999 yılından önce staj yapmış fakat daha sonra işe başlayanlar da EYT'li olarak sayılacak.

MÜJDELİ HABERE AZ KALDI

EYT'lilerin maaş hesabı ise 3 farklı şekilde ayarlanacak. 2000 öncesi, 2000-2008 ve 2008'in 10. ayından önceki süreç dikkate alınacak. Bu kapsamda Bakan Bilgin ve AK Parti taraflarından gelen açıklamalara göre EYT’lilere ilişkin yıl bitmeden çözüm formüllerinin masaya gelmesi bekleniyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için sona gelindi. Milyonlarca kişini gözü şimdi EYT yasasına döndü. Peki EYT'liler için nasıl bir çalışma yürütüldü? EYT paketinde neler var? Yaş nedeniyle emekli olamayanlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelecek haberi beklerken EYT için son viraj alındı. İşte detaylar.