Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem yazılı basın açıklaması yaptı.

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem’in satırbaşları şöyle;

“KANUN BU HALİYLE YIPRANMA HAKKINI BASIN KARTI ŞARTINA BAĞLAMAKTADIR”

"Anayasa Mahkemesinin “basın çalışanlarının yıpranma hakkına ilişkin” aldığı karar gereği, 14 Kasım 2020 tarihine kadar, gazetecilerin fiili hizmet süresi zammından yararlanabilmesi için yasama organının “kanuni” düzenleme yapması gerekmektedir. Bu düzenleme su an komisyondadır. Ancak bu haliyle, yıpranma hakkından yararlanmak basın kartı şartına bağlanmaktadır.

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti olarak, gazetecilik mesleğinin basın kartı sahibi koşuluna bağlı olmadan yapılan ağır ve tehlikeli bir iş olarak kabul edilmesini, 5953 sayılı yasa (meslek çalışanlarınca bilinen 212 sayılı yasaya ) tabi görev yapan gazetecilerin anayasal sosyal güvenlik hakkının sonucu olan fiili hizmet süresi zammının basın kartı koşuluna bağlanmadan geri verilmesini istiyoruz. Aksi halde meslektaşlarımızın yaşayacağı hak kaybı, emeklerinin gaspedilmesi anlamına gelecektir.”

“TÜM MESLEKTAŞLARIMIZIN YIPRANMA HAKKINDAN YARARLANMASINI DİLİYORUZ"

Anayasa mahkemesi kararının ardından doğacak hukuki boşluğun doldurulması amacıyla yapılacak çalışmanın, hak kaybına yol açmadan sonuçlanmasını ve 5953 sayılı yasa kapsamında görev yapan tüm meslektaşlarımızın yıpranma hakkından yararlanmasını diliyor; bu konuda ilimiz milletvekillerinden destek bekliyoruz."

ERDEM’DEN KINAMA VE BAŞSAĞLIĞI

Başkan Erdem yaptığı basın açıklamasında; Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarını da kınadı.

Erdem, saldırıların uluslararası hukuka aykırı bir şekilde gerçekleştiğini vurguladığı açıklamada, “Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti olarak, Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırmasını ve işgalini kınıyoruz. Bölgede barış ve huzuru bozan Ermenistan’ın bu sabah Azerbaycan’ın sivil yerleşim bölgelerine gerçekleşen son saldırısında, TRT ve AA çalışanı meslektaşlarımız havan mermilerinden son anda kurtulmuştur. Asker - sivil ayrımı gözetmeksizin gerçekleşen Ermenistan saldırıları endişe verici boyuta ulaşmıştır. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak Ermenistan’ın çirkin saldırıları karşısında kardeşimiz Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna duyuruyor, saldırılarda hayatını kaybedenlere ve şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.