FHGC Başkanı Erdem, Yapılan Saldırıyı Kınadı

FHGC Başkanı Semih Erdem, yıkım çalışmalarını görüntülemek isteyen Kanal 23 yayın ekibinin yıkım firması yetkilileri tarafından uğradıkları çirkin saldırıyı kınadı. Başkan Erdem mesajında, “Bu olayı halkın bilgi edinme hakkına yapılmış çirkin bir saldırı olarak niteliyor, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

FHGC Başkanı Erdem, Yapılan Saldırıyı Kınadı

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, Elazığ’da 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından hasar gören binaların yıkım çalışmalarını görüntülemek isteyen Kanal 23 yayın ekibinin yıkım firması yetkilileri tarafından uğradıkları çirkin saldırıyı kınadı.

Başkan Erdem, Basın mensuplarına mesleklerini icra ederken yaşanan çirkin saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek; olayın sorumlularının cezalandırılmasını istedi.

ERDEM: BAZI İNSANLAR DEMOKRATİK GERÇEĞİ YOK SAYMAK KONUSUNDA DİRENİYOR

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdem; yayımladığı kınama mesajında, kamuoyunu bilgilendirme görevlerini icra eden basın mensuplarına yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınayarak, “Anayasal hak niteliğindeki ‘Basın Özgürlüğü’ kapsamında görevlerini ifa eden, eksikliklerin ve sorunların daha etkili çözümünde büyük rol oynayan basın mensuplarının değerinin bilinmesini istiyoruz. Gazetecinin görevi halkın haber alma hakkına hizmet etmektir. Kamuoyunu bilgilendirmek, gazetecilerin en önemli işlevidir. Ne yazık ki, bazı insanlar, bu demokratik gerçeği yok saymak konusunda direniyor” ifadelerini kullandı.

ERDEM: BU SALDIRI, BASIN CAMİASINI HEM ÜZMÜŞ HEM DE TEDİRGİNLİK YARATMIŞTIR

Başkan Erdem, “Gazi Caddesi’nde hasar gören binaların yıkım çalışmaları devam ederken o anları görüntülemek isteyen Kanal 23 muhabirlerinden Yakup Sağlam ve kameraman Tekin Yalçınkaya, firma yetkilileri tarafından çirkin bir saldırıya maruz kalmışlardır. Bu saldırı, basın camiasını hem üzmüş hem de tedirginlik yaratmıştır. Gazetecilere fiziksel saldırının olağanlaştırılması endişe vericidir. Yaşanan olayın, basın özgürlüğü açısından bir utanç konusu olduğunu hatırlatıyor, meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Bu olayı halkın bilgi edinme hakkına yapılmış çirkin bir saldırı olarak niteliyor, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz. Görevi başında saldırıya uğrayan bir kamu görevlisi için, yapılması gereken tüm idari ve adlı işlem ve müeyyidelerin, meslektaşımıza saldırıda bulunanlar için de uygulanması hususunda Belediye Başkanlığı, Elazığ Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyoruz” açıklamalarını kaydetti.

Medya gurubumuz olarak yapılan çirkin saldırıyı kınıyor,  Kanal 23 Televizyonuna geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz…

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2020, 22:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
O şirketin acilen ihalesi iptal edilmeli
O şirketin acilen ihalesi iptal edilmeli - 3 yıl Önce

O şirketin acilen ihalesi iptal edilmeli.

Abc
Abc - 3 yıl Önce

Kafası çalışan şehirler böyle durumlarda sert ve net tavır koyarlar. Bakalım elazığda ne olacak

mehmet
mehmet @Abc - 3 yıl Önce

şehirler öyle yapar ama burası büyük bir ilçeydi, depremden sonra harap bir köye dönüştü.

SIRADAKİ HABER

banner137