“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti tarafından program düzenlendi.

Programa Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit, Fırat Üniversitesi Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin yıldırım, CHP Elazığ İl Başkanı Avukat Coşkun Çağlar Duran, Elazığ’ın yazılı ve görsel olarak hizmet veren basın mensupları katıldı.

Meslektaşlarının gününü kutlayan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdemi gazeteciliğin itibar kaybettiğini söyledi.

ERDEM: GAZETECİLİK NE YAZIK Kİ İTİBAR KAYBEDİYOR

Başkan Erdem, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü son derece önemlidir. Her ne kadar bugünü bayram tadında geçirmek istesek bile gazetecilerin hakkettiği değere kavuşamaması bizleri üzüyor. Gazetecilik ne yazık ki itibar kaybediyor. Gazeteciliğin yeniden en saygın meslekler arasındaki yerini alması adına herkes gazeteci olarak nitelendirilmemeli. Bu anlamlı günde başta kurtuluş savaşının baş aktörü Hasan Tahsin olmak üzere bu görevi yerine getiren şehit olan gazetecilerimize ve ebediyete intikal eden bütün gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Böylesi bir günde gönül daha iç açıcı konuşmalar yapmak istese de sorunlarımıza merhaba demenin hüznündeyiz. Bütün çalışanların çok daha güzel bir şekilde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü karşılamasını dileyerek bu özel günümüzü kutluyorum. Yaşadığımız sorunlar nedeniyle bayram değil dayanışma günü olarak kutladığımız 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle çözüm bekleyen sorunlarımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Çünkü sektörümüzde yaşanan sorunların biran önce çözümlenmesi sürekli itibar kaybeden mesleğinin gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Gazeteciler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır” dedi.

EROL: YEREL TELEVİZYONLARIMIZ ULUSAL KANAL SEVİYESİNDE

Milletvekili Gürsel Erol ise yaptığı açıklamada, “Elazığ’da gerçekten yerel basın inanılmaz teknik donanımı ile çalışanlarının kapasitesi ile inanılmaz bir yerel basın potansiyelimiz var. Çoğu zaman yerel televizyonlarımız ulusal kanal seviyesinde. Gazetelerimiz yine öyle. Ve inanılmaz bir iletişim ağı var. Dünyanın neresinde bir Elazığlı var ise mutlaka Elazığ’daki yerel televizyonları ve gazeteleri takip ediyor. bu inanılmaz bir bilgi akışı. Bu hem kentimiz adına kamu hizmeti hem şehrimizi iyi yönleri ile kültürü ile gelenekleri ile görenekleri ile güncel konuları canlı kalması adına da müthiş bir görev görüyorlar” dedi.

Törende desteklerinden dolayı Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’a, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’a, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’a, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’a, iş insanları Prof. Dr. Yasemin Açık ve Ayhan Polat’a plaket takdim edildi.

Bakan Yardımcısı Eminoğlu Elazığ’da Ziyaretlerde Bulundu Bakan Yardımcısı Eminoğlu Elazığ’da Ziyaretlerde Bulundu

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” etkinliği sanatçı Tekin Bulut ve sanatçı Emrah Güllü’nün müzik ziyafeti ile son buldu.