Final Okulları’nda Kariyer Günleri

Final Okulları Öğrencileri, çeşitli meslek dallarının temsilcileriyle buluşarak, meslek gruplarının zorluklarını ve güzel yanlarını birinci ağızdan duyma fırsatı yakaladılar.

Final Okulları’nda Kariyer Günleri

Final Okulları tarafından düzenlenen kariyer günleri programında öğrenciler, çeşitli meslek gurubundaki isimlerle buluşma fırsatı yakaladılar.

TURGUT: BUGÜN Kİ ETKİNLİĞİMİZ ÇOK ÖNEMLİ

Final Okulları Müdürü Turgay Turgut, “Siz değerli öğrencilerin meslekleri tanıması ve meslek seçimi yapması, rol model alacağı kişileri tanıyarak geleceğin rol modeli olma gayretine girmesi, kariyer edinme ve bu kariyer edinme sürecini yönetmesi açısından bugün ki etkinliğimiz çok önemli. Sayın katılımcılar; etkinliğimizin adı kariyer günleri. Malumunuz olduğu üzere kariyer Fransızca kökenli bir sözdür, kelimedir. Türkçe’mize ise kariyer olarak geçmiştir” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: SİZLER ADINA CİDDİ BİR ŞANS

Kariyer tanıtım günlerine katılımcı olarak katılan ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “Bizde sizler gibi bu topraklarda yaşayan, dirsek çürüten, sizlerin hocalarının okuttuğu talebelerdeniz. Az önce Sabri Hocamla onu konuştuk. Gerçekten bu çok farklı bir duygu. Onlar bizleri okuttular, şimdi çocuklarımızı okutuyorlar. Böyle nitelikli bir eğitici kadrosunun öğrencileri olmak sizler adına ciddi bir şans, lütfen bunun kıymetini bilin” şeklinde konuştu.

KELEŞ: ÜNİVERSİTE SINAVINA BİR YIL KALA DERSHANEYE GİDERDİK

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Keleş, “1986 yılında bizim o dönemde öyleydi; üniversite sınavına bir yıl kala dershaneye giderdik, dershanede işte o dönemde sadece İstanbul dershanesi ve bir de Merkez Dershanesi denilen bir dershane vardı. Ben İstanbul Dershanesine gittim, o da şöyle oldu; İstanbul Dershanesi genellikle yaz aylarında bursluluk sınavı yapardı, ben o sınava girdim, o sınavda 7. Olmuştum ve herhalde %60-70’lik bursla İstanbul Dershanesine girmiştim ve bu benim için çok önemliydi. Çünkü ailesel açıdan da. Ben bir öğretmen çocuğuyum. Dört kardeşim var, dördümüzde okuduk” dedi.

YENTUR: KEYİF ALACAĞINI AÇIKÇA GÖSTERMEKTE

Baro Başkanı Mustafa Yentur, “’O zaman bir gün dahil çalışmış olmazsınız’. Diye bir söz vardı. Bu da sevdiğiniz işi yapmanın, sizi yormayacağını, keyif alacağını açıkça göstermekte. Tabi bizim bu aşamaya gelmemizde en büyük etkenlerden birisi de şu anda huzurlarınızda bulunan Sabri Turan Hocam ve o zaman ki çok değerli öğretmenlerimiz” diye kaydetti.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137