Final Okulları’nda Mezuniyet

İlk ve ortaokul öğrencileri mezun oldu.

Final Okulları’nda Mezuniyet

Final Okulları 4. Ve 8. Sınıf mezunlarını verdi. Okulda düzenlenen mezuniyet törenine okul idarecileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Final Okulları Eğitim Koordinatörü Necdet Akbulut, gençlere en iyiyi ve en doğruyu sunmaya çalıştıklarını söyledi.

“Çocuklarımızın hayatına yeni bir ufuk açabildiysek ne mutlu bizlere”

Akbulut, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Elazığ Final okullarının ilk ve ortaokul kademelerindeki öğrencilerinin mezuniyetin başarısına tanıklık etmek, heyecanlarını mutluluklarını paylaşmak için bir arada olduklarını dile getirerek, “Okullar ve eğitim öğretim kadroları insanların gelişimine etki eden faktörlerin başında gelir. Bunun bilincinde olarak birlikte çalıştığımız süre içinde çocuklarımıza en iyiyi en doğruyu ve en güzeli sunmaya örnek olmaya çalıştık. Her insanın bir değer olduğu inancı içinde yeteneklerini ortaya çıkarıp geliştirmeye gayret ettik. Çünkü bireyin geliştirilen yetenekleri ile kendi kendine ailesine ülkesine katkı sağlayacağının bilincindeyiz. Bu bilinç ve inançla eğer çocuklarımızın hayatına yeni bir bakış açısı kazandırabildiysek, bir ufuk açabildiysek ne mutlu bizlere. Çocuklarımız bugün mezun oluyor bir üst kademeye başarı ile geçmenin haklı gururunu yaşıyor. Mezunların hayattaki ve bir üst kademedeki başarıları kaliteli duruşlarıdır. Ve onların mezun oldukları okullarına geri dönüp kattıklarıdır. Mezun okuluna sahip çıktıkça okulun değeri artar. Okulun değeri artıkça bu okuldan mezun olan öğrencilerin hayatları boyunca yararlanacağı yaşayacağı avantajlar oluşur” dedi.

“Hep birlikte kocaman bir aileyiz”

Akbulut, “Kurum çalışanları, siz değerli veliler ve mezun ettiğimiz bundan sonra edeceğimiz sevgili öğrenciler hep birlikte kocaman bir aileyiz.” diyerek, “Bu büyük aile, Elazığ’da doğup tüm Türkiye’ye hatta ülke sınırları dışına taşarak eğitim hizmeti veren 400’ü aşkın kurumuyla ve eğitimle katkıda bulunduğu 4 milyona yakın öğrencisiyle gurur duyulacak bir marka olan final eğitim kurumlarına bugüne kadar nasıl değer kazandırdıysa, sahip çıktıysa bundan sonrada değer kazandırmaya devam ettirecek” diye konuştu.

“İlmin en doğru yol olduğu bilinci içinde olun”

Akbulut yaptığı konuşmaya şöyle devam etti: “Sevgili öğrenciler, tüm yaşam süreci içinde sürekli okuyun kendinizi çağın gerisinde bırakamayın, ilmin en doğru yol olduğu bilinci içinde olun, kendiniz ve başkaları ile yarışın. Kendi mutluluğunuzla yetinmeyip toplumun mutluluğu için de çalışın birbiriniz sevin ve paylaşmayı bilin. Araştırıcı ve yaratıcı olun. Fikirlerinizi demokratik zeminlerde tartışın. Başkalarının fikirlerine saygılı olun, kendinize güvenin çünkü güvensizlik insanları başarısız kılar. Vatanınız ve milletiniz koşulsuz sevin.  İnsanlığa yararlı olmak için çalışın, annenize babanıza öğretmenlerinize ve büyüklerinize karşı saygılı olun. Sizlere sağlıklı, huzurlu, başarılı ve güzelliklerle dolu bir yaşam diliyorum.

Değerli çalışma arkadaşlarım kurumuza emanet edilmiş her öğrenciyi kendi çocuklarınızmış gibi önemseyip onların gelişimi için hiçbir fedakârlıktan kaçmadığınız için, sorumluluk bilinciyle görevinizi yerine getirdiğiniz içim, tüm çocuklarımız bugüne hazırladığınız için hepinize teşekkür ediyorum.”

Final Okulları Temel Eğitim Müdürü Mevlüt Gençtürk de konuşmasında TEOG başarılarına dikkat çekti.

Gençtürk yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Velilerimiz, en değerli varlığınızı eğitimi için finalin kurumsal kimliğine emanet ettiniz. Bizler de bu sorumluluğun idraki içerisinde bağrımıza bastığımız öğrencilerimizi siz değerli anne, babaların desteği ile özgüveni yüksek, başarmanın hazzını tatmış, ne istediğini bilen, hedefini yüksek tutan, bilgili, görgülü, başarılı bireyler olarak yetiştirmek için programlı ve yoğun geçen süreçleri sonunda nihayet mezun ediyor olmanın heyecan ve mutluluğu içerisinde sizlerle bunu paylaşıyoruz.

“Evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız yeridir”

Ailesine ülkesine ve tüm insanlığa faydalı bireyle olarak yetişmekte olan değerli evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız yeridir. Bu gururu bizde sizlerle paylaşıyor bizlere duyduğunuz güven ve eğitim sürecinde sağladığınız her türlü destek için teşekkür ediyorum. Değerli yönetici ve öğretmen arkadaşlarım, sevgi ile kucakladınız bilgi ile donattınız. Okulumuzun ikinci mezunlarını bir üst öğrenimlerine uğurluyoruz. Ortaokul öğrencilerimizin teog sınavında gösterdiği yüksek başarıları geçen yıl olduğu gibi bu sene de finali zirveye taşıyan sosyal ve kültürel alanlarda ise her fırsatta tanık olduğumuz milli insani ve ahlaki değerler bağlılıkları ile onlara verilen emeğin karşılıksız kalmadığının göstergeleri olmuştur.

“En iyi yerlere ulaşacaklarından hiç şüphe duymamaktayız”

4 yıllık ilkokul eğitimini tamamlaya öğrencilerimizin gerek bilgi ve beceri gerekse sosyal ve kültürel alanda ulaşmış oldukları seviye ve kazanımları kuşkusuz bunda sonraki eğitim sürecinde de devam edecektir. Onların da en iyi yerlere ulaşacaklarından hiç şüphe duymamaktayız. Değerli öğretmen arkadaşlarım mesleki başarınız ve fedakârlığınız ortaya çıkardığı bu gurur tablosunun mutluluğunu sizlerle paylaşıyor ve bu genç final neslinin yetişmesindeki özverili emek ve gayretleriniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.

“Her dönemde final okullarında mezun olmanın ayrıcalığını hissedeceksiniz”

Bugün uluslararası bir eğitim markası konumuna ulaşmış olan bu şehrin markası olması nedeniyle ayrıca guru duyduğumuz finalin baba ocağı Özel Elazığ Final Okullarının 2. mezunları olarak okul tarihine geçmiş bulunmaktasınız. Şunu bilmenizi isteriz ki yaşamınız her dönemde final okullarında mezun olmanın ayrıcalığını hissedecek, her zaman bunun gurur ve mutluluğunu yaşayacaksınız. Başarılı ve huzurlu bir eğitim yılı geçirmeniz için anne babalarınız, öğretmenleriniz ve tabi ki sizler planlı programlı, disiplinli, bir ahenk içerisinde de son yılınızı tamamlamış bulunmaktayız. Çalışma disiplininiz ve gayretinizle hiçbir başarının tesadüfü olmadığını bir kez daha öğrenmiş oldunuz. Genç yaşınızın üstünde göstermiş olduğunuz olgunluk ve başarınız içtenlikle alkışlıyorum. Gelecekte de hem sınav hem yaşam başarısı yolculuğunuzda her zaman yüksek hedefleri zorlayacağınıza yürekten inanıyorum.

“Görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan kişinin, milletini en çok seven kişi olduğunu unutmayın”

Arzu ettiği bir mesleğin sahibi olmak ve toplumsal yaşamda saygın konumda bulunmak her insan için önemli bir hedef durumundadır. Bu hedefe ulaşmak içinde doğruluk çalışkanlık azim ve kararlılık gerekir. İşte bu değerleri en temel ilkeleriniz olarak ve bu temel üzerinde yükselerek bir yerlere ulaşabilirsiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi bilimin en doğru yol gösterici olduğundan hareketle ve bu cennet vatanı çağdaş uygarlık düzeyi üzerine çıkarmak için, Türk gençliği olarak hangi yaş ve mevkide olursanız olun, sorumluluğunu bilen ve görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan kişinin, vatanın ve milletini en çok seven kişi olduğunu unutmayın. Okuyan, araştıran özellikle teknoloji üretimine odaklı proje geliştiren hem doğal hem sosyal çevreye duyarlı saygı ve sevgiyi değer olarak benimsemiş bireyler olarak yolunuza devam edeceğinizden ve bulunduğunuz her yer ve ortamında dostluğu ve kardeşliği yeşertip yücelteceğinizden hiçbir kuşku duymamaktayım.

“Sizleri gelecekte ülkemize yaralı hizmet mevkilerinde görmek bizlerin yegane ödülü olacaktır”

Sevgili öğrenciler sizleri gelecekte ülkemize, milletimize ve insanlığa yaralı hizmet mevkilerinde görmek bizlerin yegane ödülü olacaktır. Bundan sonraki yaşam çizginizde değerli ailelerinizle birlikte sağlıklı mutlu bir yolculuk eğitim hayatınızda da başarılar diliyorum. Bugün burada sizleri ayrı ayrı sevgi ile uğurluyor ve her zaman yanınızda olacağımız bir kez daha belirtmek istiyorum. Mezuniyetiniz kutlu, yolunuz açık olsun.

8. Sınıf Birincisi Pelinsu Cihangiroğlu da, okulundaki tecrübelerine değindi.

“Sınavın getirdiği başarı meyvelerini bir bir topladık”

Cihangiroğlu, “Tanışmalar heyecanlı ve mutlu ayrılılar acı. Sizden bir şeyler kalır geride, kalbinizden bir parça bile olsa sevdiklerinizle paylaştığınız anılar var. Sanıyorum ki tüm arkadaşlarımız hüzünlendiren bir dönemdeyiz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını beklentilerle açacağız. 8 yıllık eğitim süreci içerisinde e iyi ve kötü ayakta durmayı öğrendik. İnsanın ve insanlığın değerini öğrendik. Birbirimize karşı her zaman dürüst ve doğru olmayı kısacası vatanına ve milletine yararlı bir birey olmak için gereken ön bilgileri öğrendik. Bu son yılımızda eğitim hayatımızda büyük rol oynayan teog sınavında gerek bizim gerek öğretmenlerimizin gayreti ile başarıyla sonuçlandırdık. Bu zorlu maratonu sağlıklı bir şekilde tamamlayarak. Sınavın getirdiği başarı meyvelerini bir bir topladık. Şimdi onurlu ve huzurlu bir şekilde okuluma veda ediyorum. Bizlerin gelişmesi ve olgunlaşması için büyük rol oynayan öğretmenlerimize teşekkür ederim. Benden desteğini esirgemeyen ve her zaman yanımda olduklarını hissettiren aileme de teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarıma ve bundan sonra yerimizi alacak kardeşlerimize de bundan sonraki hayatlarında başarılar diler, hepinize saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

Ardından bayrak teslimi yapıldı.

Mezuniyet töreni diploma dağıtımı ile sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137