4 Ağustos 1986 yılında kurulan Fırat Gazetesi 36. Yaşını kutluyor.

Gazetenin imtiyaz sahibi Semih Erdem, “Yayım hayatına merhaba dediğimiz andan itibaren asla ilkeli yayımcılık çizgimizden ödün vermedik” dedi.

ERDEM: HER GÜN TAZE BİR BAŞLANGIÇ YAPIYORUZ

Semih Erdem, “35 senedir bu işi her gün taptaze bir başlangıç, her gün yeni bir başlangıç olarak aynı birinci senemizde nasılsak şu anda 35. Senemizde de 36 ya geçerken de aynı duydu ve heyacanları yaşıyoruz. Bizim bir artımız bende bu işe muhabirlikten gelmeyim. Muhabirlik yaptım 1980’li yıllarda 7 sene Elazığ’da. İşimi seviyorum. Çalışan arkadaşlarımızla hep birlikte her gün taze bir başlangıç yapıyoruz. Her gün bizim için yeni bir gün. Burası bizim başarmamızın bir noktası diye düşünüyorum. Fırat Gazetesi bir okul gibidir. Burada çok çalışan, ayrılan; meslektaşlarımızla, televizyonlarda görev yapan bir sürü arkadaşımız var burada gazeteciliği öğrenmiş şu anda başarılı şekilde işlerini devam ettirenler. Bizim bir özelliğimiz de şu; bütün çalışanlarımızın spor muhabirimiz hariç bayan olması. Yazı işleri müdürümüz bayan, genel yayın yönetmenimiz bayan, haber müdürümüz bayan, grafikerimiz bayan. Hepsi bayan. Bayan ağırlıklı. Bayanın değdiği her şey güzel olur diye bir şey var. Biz imtiyaz sahibi olarak çok memnunum onlardan. Bir de ben muhabirlikten gelmiş olduğum için bir de gazeteciliği bildiğim için ben pek çalışanlarıma müdahale etmem. Ben de okuyucu gibi sabahleyin ne çıkmış ne yapmışlar ona bakarım. Kadın erkek eşitliği diye bir olay var. Niye bayanlar yapmasın? Yapıyorlar gayet de güzel yapıyoruz. Her tarafa da gidiyorlar. Herhangi bir sorun sıkıntı da olmuyor. Yeter ki siz mesleğinizi sevin, işinizi sevin yaparsınız. Başarılı olursunuz” ifadelerini kullandı.

ERDEM: VATAN, MİLLET, BAYRAK BUNLAR BİZİM İÇİN KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZDİR

Semih Erdem, “Bugüne kadar hep çizgimiz beli. Hiçbir zaman çizgimizden taviz vermedik. Hep tarafsız olmaya çalıştık. Bizim Fırat Gazetesi olarak biz Türkiye’de de ulusala açılan Elazığ’ın penceresiyiz Fırat Gazetesi olarak. Ulusal gazetelerde de bazı haberlerimiz yer alıyor. Çünkü bizim ekibimiz profesyonel. Bu işi bilen, bu işi hakkıyla yapan, profesyonel bir ekiple çalışıyoruz. Bizim mesela gazetemizi yurt dışından, il dışından takip eden, Fırat Gazetesini bilen, Fırat Gazetesi’nin Elazığ’da yayınlandığını bilen çok sayıda okuyucumuz var. Onlardan hep olumlu tepkiler alıyoruz. Bu da bizim gazetemizin ulusalda da dışarıdaki bil hassa Elazığlılar tarafından takip edildiğinin ve bilindiğinin farkındayız. Biz halkın temsilcisiyiz, halkın gözüyüz, kulağıyız, diliyiz. Onlar için bu hizmeti yapıyoruz. Bunda da hiç bugüne kadar çizgimizden taviz vermedik. Hiçbir zaman vermedik. Hep tarafsız olmaya çalıştık. Vatan, millet, bayrak bunlar bizim için kırmızı çizgilerimizdir. Onun haricinde her zaman Elazığ için, Türkiye için onların faydasına ne olacaksa onu yapmaya çalıştık. İş olsun diye eleştirmedik. Eleştirilen konuları eleştirdik. Elazığ daha nasıl ileriye gider, daha nasıl kalkınır gibi görüşlerimizi belirttik yazılarımızda, manşetlerimize” diye ifade etti.