Fırat Üniversitesi, Başarı Sıralamasını Yükseltmeye Devam Ediyor

Fırat Üniversitesi, URAP Araştırma Laboratuvarının hazırladığı “Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri” sıralamasında yükseliş gösterdi.

Fırat Üniversitesi, Başarı Sıralamasını Yükseltmeye Devam Ediyor

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü URAP (University Ranking by Academic Performance) Laboratuvarı’nda yürütülen çalışmalar sonucunda üniversitelerin 2021-2022 genel sıralaması belli oldu.

2020-2021 döneminde dünya‘da 1200., ülkemizde ise 18. sırada yer alan Fırat Üniversitesi, 2021-2022 döneminde dünya sıralamasında 1147. sıraya, ülkemizde ise 15. sıraya, devlet üniversiteleri arasında ise 13. sıraya yerleşerek geçen yıla oranla başarı sırasını yükseltti.

2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarı, yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştiriyor ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıyor.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, bu başarıdan ötürü başta akademisyenler olmak üzere tüm personellerini kutlayarak, araştırma üniversitesi olan Fırat Üniversitesi’nin her geçen gün başarı sırasını arttırdığını, hedefin sürekli dünyada ilk 1000 üniversite arasında yer almak olduğunu belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Yusuf
Yusuf - 2 yıl Önce

Bu başarıda katkısı olanlara minnettarım, teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

F.ü
F.ü - 2 yıl Önce

Bir çoğunun torpilli girdiği ünv. Tezlerin çoğu uydurma alıntı uyduruk. Dost ahbap ilişkisi ile tezler kabul ediliyor.dili kopyayla geçenler hoca oldu. Uluslararası alanda ses getirin bırakın türkiyeyi. Acı ama gerçek bnlar. Propagandayı bırakın

Prof beye
Prof beye @F.ü - 2 yıl Önce

Prof bey. Neyin profusummsen adaletsizliğn mi? Kesin torpl ahbap çavuş ilişkisi le girenlerdensin....

Prof diyene
Prof diyene @F.ü - 2 yıl Önce

Geçeceksin beyim bunları iddia ediyorum kpss yi geçemiyenler şuan prof senn gibi. İncelesinler bakalım, hadi boşverse öadem çok iyiyseniz ingilizce seminer verin, çoğu kopya ile dil geçti yalan mı? Çeviriden tez kavul ediliyor. Kaç tez işe yaradı ve kullanıldı.... Ha işini doğru yapan hakkıyla gelenleri tenzih ediyorum. Araltırın dost ahbap çavuş ilişkilerini görürsünüz adaletsizliği...hademe olamıyacaklardan torpille prof var...herkes biliyor bunu

Sekolu
Sekolu @F.ü - 2 yıl Önce

Pırooof seko mahallesi seni sekmesin ağzına alma mahallemizin adını hoplatırız seni

Prof.
Prof. @F.ü - 2 yıl Önce

Sanırım sen giremediğin için bu kadar iftira atıyorsun.
Bu sıralamaları boş beleş yerler yapmıyor. Dünyanın farklı üniversiteleri ve ODTÜ yapıyor. Bu başarılar torpille sağlanmaz. İlla ki torpille giren vardır, her yerde olduğu gibi. Ama top yekün iftira ve yalan yazmak vebâldir, günahtır. Bu kadar insanın kul hakkını almaya değmez. Fırat Üniversitesi Elazığ'ın bir değeridir, markasıdır. Sahip çıkalım. Seko mahallesi ağzı konuşmayalım.

hikmet
hikmet - 2 yıl Önce

birde bu öğretim görevlisi sınavlarında yapılan hırsızlıkları(Torpil) aşsalar çok güzel olacak.

Mehmet
Mehmet - 2 yıl Önce

Yorumlara bak. Seviyeye bak. Allah sizi hayırlsıke ıslah etsin.

Ünili Çiko
Ünili Çiko @Mehmet - 2 yıl Önce

Hadi len ...

Pros
Pros - 2 yıl Önce

Çok yükselmeye başı göğe değer :)

Gakgo23
Gakgo23 - 2 yıl Önce

Yav o gadar eleştirisiz, laf söylisiz tamam da siz bu memleket için ne yaptız? biriniz diyin ki ben şunu yaptım. anca laf galabalığı yapasız.


SIRADAKİ HABER

banner137