Fırat Üniversitesi, Başarılı Akademisyenleri Ödüllendirdi

TEKNOFEST 2021 içerisinde gerçekleştirilen ISIF’21 buluş fuarı yarışmalarında başarı sağlayan Fırat Üniversitesi akademisyenlerine madalyaları Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş tarafından verildi.

Fırat Üniversitesi, Başarılı Akademisyenleri Ödüllendirdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu(IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı(WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının destekleri ile gerçekleştirilen “6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF21”de hak sahibi Fırat Üniversitesi olan 5 patent madalya almaya hak kazanmıştı.

Fuarda Fırat Üniversitesi’nden; Prof. Dr. Ali Rişvanlı ve Dr. Öğretim Üyesi Burak Tanyeri’nin buluş sahibi olduğu patent “Altın Madalya”, Dr. Öğretim Üyesi Beyda Taşar, Prof. Dr. Oğuz Yakut ve Prof. Dr. Arif Gülten’in buluş sahibi olduğu patent “Gümüş Madalya”, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu’nun buluş sahibi olduğu iki patent “Gümüş Madalya”, Prof. Dr. Erhan Akın’ın buluş sahipleri arasında yer aldığı patent “Bronz Madalya” ile ödüllendirildi.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ödül töreninde Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, madalya almaya hak kazanan buluş sahiplerine madalyalarını ve hediyelerini takdim etti.

Temel hedefi, büyük çabalar sonucunda ortaya çıkarılan buluşların; tanıtılması, farkındalık yaratılması, halkla, üretici ve yatırımcıyla buluşturulmak olan ISIF, fuar etkinliğinin çok değerli olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesi’nin ülkemizin gelişmesine sunduğu katkının artarak devam etmesi için gereken bütün desteği vermeyi sürdüreceklerini söyledi. Madalya almaya hak kazanan buluş sahibi akademisyenleri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Göktaş, “her akademisyenimizin başarısıyla hep birlikte gurur duyuyor; sevinçlerini paylaşıyoruz. Gayret gösteren akademisyenlerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
bilim üreten insanlar bu ülkenin en kıymetli işçileridir
bilim üreten insanlar bu ülkenin en kıymetli işçileridir - 2 yıl Önce

bilim üreten insanlar bu ülkenin en kıymetli işçileridir.. bilim üreten insanlar baştacıdır. çok seviyorum bilim alanında üretken olan insanları

Ünivler düzeltlmeli
Ünivler düzeltlmeli - 2 yıl Önce

Koca koca ünvanlı bazı hocayım fyenlerin çoğu haybeden ünivde olup çoğu hwk etmemektedir. Sadece para için ünvde torplle yerleşenler var. Kpss sınavını dahi geçemeyenlerden prof var. Çok az hak ederek bir yerlere gelenler var. Kandırmaywlım birbirimizi. Üniv reformu yapılmalı.

Fırat Ünv
Fırat Ünv - 2 yıl Önce

Dostların, ideolojilerin, akrabaların, siyasetçilerin ahbap çavuş ilişkilerinin üniversitesi. 50 yıllık ünv ne üretmiş acaba? Kendilerine kapanıp akadamik teşvik için üç kuruş için yapmayacakları yok. Birde kimaeyi beğenmezler...dürüst ve hakkıyla gelenlere laf yok.

Yüksek lisans ve doktora tezleri
Yüksek lisans ve doktora tezleri - 2 yıl Önce

İnceleyin komediyi görün. Çeviriden tez mi olur? Yazık.

SIRADAKİ HABER

banner137