Sadece Elazığ’a değil bölgeye hizmet verecek olan tamamlandığında hastaların diş tedavisi için çevre illere gitmesine gerek kalmayacağı ve son teknolojiye sahip olanaklarıyla eğitimlerin gerçekleştirileceği Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi binasının temel atma törenine, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Ak Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Milletvekili Zülfü Demirbağ, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Emniyet Müdürü Celal Sel, Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, İl Müftüsü Selami Aydın, Siyasi Parti il Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Fakülte Dekanları ve davetliler katıldı.

GÖKTAŞ: SAĞLIK HİZMETLERİ ALANINDA ŞEHRİMİZE ÇOK ÖNEMLİ BİR İVME KAZANDIRACAK

Temel atma töreninde konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 2013 yılında kurulan Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile 2016 yılında kurulan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin Elazığ’a ve bölgeye hizmet vermeye devam ettiğini belirterek, “Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi hâlihazırda Tıp Fakültesi binası içerisinde hizmet vermektedir. Hastanemiz bünyesinde; 8 Anabilim dalı ve bu anabilim dalları kadrosunda 1 Profesör, 4 Doçent, 17 Doktor Öğretim Üyesi ile 31 Araştırma görevlisi görev yapmaktadır. 44 diş ünitesi ile ağız ve diş sağlığı tedavi hizmetlerine başlayan merkezimizde 1 adet Panoramik ve Sefalometrik cihazı, 1 adet Dental Tomografi cihazı, 4 adet Röntgen cihazı, Merkezi Sterilizasyon ünitesi, 4 adet Lokal Girişim alanı ve 1 adet Cat Cam cihazı bulunmaktadır” dedi.

Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesinin Elazığ’ın sağlık şehri olma yönündeki hedeflerine ulaşmasında önemli bir yatırım olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Bugün temelini atacağımız Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi binası sağlık hizmetleri alanında şehrimize çok önemli bir ivme kazandıracak, halkımızın daha iyi diş sağlığı hizmeti almasına büyük katkı sağlayacaktır.

Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi 14.500 metre kare kapalı, 2.500 metre kare otopark ve peyzaj imalatları olmak üzere yaklaşık 17.000 metre kare inşaat alanından oluşmaktadır. Binamız fakülte ve hastane olarak 2 ana blok üzerine inşa edilecektir. Fakülte binası içerisinde; 6 adet 120 kişilik anfi, 5 adet öğrenci laboratuvarı, 1 adet fantom laboratuvarı, 1 adet Preklinik, 1 adet 150 kişilik konferans salonu, Dekanlık ve yönetim birimleri, idari ve akademik personel ofisleri, kafeterya ve dinlenme alanları yer alacaktır.

Toplamda 165 üniteden oluşacak hastane kısmında ise, Ordotonti, Periontoloji, Endodonti, Restoratif, Çocuk Diş, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız-Çene Radyoloji ve Temel Tıp Bilimleri anabilim dallarını kapsayan klinikler, Preaprikal birimi, Engelli Birey kliniği, Tutuklu ve Hükümlü kliğini, Ameliyathaneler, Yatan hasta odaları, Dezenfektasyon ve Yıkama birimleri, Alçı döküm odası ve laboratuvarlar, Hasta kabul ve danışma, Bekleme salonları, Çocuk Oyun alanları, Bebek bakım odası ve teknik birim ofisleri yer alacaktır.

Projemizi  2022 yılının sonunda tamamlayarak Elazığ ve Bölge halkımızın hizmetine sunmayı planlamaktayız. Bu önemli hizmetin şehrimize ve üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, Önceki dönem Rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum ” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLMASINA KATKI SAĞLAYACAK

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise, böylesi önemli bir yatırımın temel atma töreninde olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, “ Biz biliyoruz ki insanlığa yapılan en önemli yatırım eğitime ve sağlığa yapılan yatırımdır. Bugün temelini atacağımız Diş Hekimliği Fakültesi ve hastanesi sadece ilimize değil bölgemize de hizmet sunacak ve aynı zamanda da ilimizin sağlık alanında, bölgesinde önemli bir merkez olmasına katkı sağlayacak. Ben bu yatırımda emeği geçen sayın valime, çok kıymetli milletvekillerime şükranlarımı arz ediyorum. Sayın hocamın göreve geldikten sonraki süreçte bu yatırımı biran önce ilimize kazandırılması noktasındaki emeklerine biz zati şahidim. Tekrar tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Yapılan bu yatırımın ilimize, bölgemize, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

DEMİRBAĞ: BÖLGEMİZE ÖNEMLİ BİR HİZMETİ KAZANDIRIYORUZ

Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ da, Fırat Üniversitesinin 1975 yılından bu yana sadece Elazığ’a değil bölge eğitiminin yükseköğrenimine çok büyük katkılarda bulunduğu anımsatarak, “Özellikle rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Göktaş hocamız göreve geldikten sonra önemli ve gayretli çalışmalara imza attı. Kendisine teşekkür ediyorum. Kısa süre içerisinde inşallah sayın rektörümüz ve arkadaşlarımızla birlikte gerekli gayreti göstermek suretiyle ilimize hukuk fakültemizi de kazandırma gayreti içerisindeyiz. İnşallah bölgemize önemli bir hizmeti kazandırıyoruz. Temelini atacağımız Diş hastanesi ile beraber Elazığ’ımıza ve bölgemize arzu edilen ve ihtiyaç duyulan diş sağlığı hizmeti verilecektir” diye konuştu.

BULUT: BU SIKINTIYI DA ORTADAN KALDIRMIŞ OLACAĞIZ

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesinin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini belirterek, “Diş Hastanesi Elazığ için bir sıkıntıydı. Temelini attığımız hem fakülte binamızı hem de hastanemizi çok hızlı bir şekilde bitirip inşallah bu sıkıntıyı da ortadan kaldırmış olacağız. Bugün temelini atacağımız hastane ve fakültemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

YIRIK: ELAZIĞ’IMIZ İLERİ DOĞRU GİDİYOR

Elazığ Valisi Erkaya Yırık da Projenin Elazığ’a ve bölgemize hayırlı olmasını dileyerek, “Bugün burada çok güzel bir yatırıma hep birlikte şahitlik edeceğiz. Fırat Üniversitesi kurulduğu yıldan bu yıla 1975 yılından itibaren ülkemizin her köşesine öğrenci yetiştirmiş, hizmet adamı yetiştirmiş, katma değer üretmiş Elazığ’ımızın büyük değerlerinden biridir. Bilim ve sanat ilgi ve alaka görmediği yerden başka yerlere göç eder. İşte bu yatırım bu göçü engelliyor. İşte bu yatırım bölge hastanesi olarak bölge fakültesi olarak bölge illerden vatandaşlarımızın tedavi için burada akımını sağlıyor. Buradaki yatırım sadece sağlık sektörüne değil, esnafımıza, marketimize, pazarcımıza, ulaşımcıya ve ekonominin tüm sektörüne fayda sağlayacak. Elazığ’ımız ileri doğru gidiyor. Ben burada emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte temel atılması için butonlara bastı.