Fırat Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonunda 4 Mart Dünya Obezite Günü dolayısı ile etkinlik düzenlendi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi 6. kat Konferans Salonunda gerçekleştirilen 4 Mart Dünya Obezite Günü etkinliğine Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Artaş, çok sayıda yönetici ve sağlık çalışanı katıldı.

UĞUR: OBEZİTE 1980 YILINDAN GÜNÜMÜZE KADAR İKİ KAT ARTTI

4 Mart Dünya Obezite Günü dolayısı ile gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Uğur, obezitenin sağlığı bozacak şekilde vücutta anormal veya aşırı yağ birikimi anlamına geldiğini, tüm dünyada obezitenin gittikçe artmakta olduğunu, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre obezitenin 1980 yılından günümüze kadar iki kat arttı. Kişinin enerji alımı ile dokuların ihtiyaç duyduğu veya yaktığı enerji arasında enerji alımı lehine bir dengesizlik oluştuğunda obezitenin geliştiğini, yetişkinlikte görülen obezite yağ hücrelerinin hacminin normal ağırlıktaki insanlara oranla daha büyük olması, çocuklukta başlayan obezitenin ise yağ hücre sayısının artışı ile karakterize oldu” dedi.

Köy Yollarında Asfalt Çalışmaları Sürüyor Köy Yollarında Asfalt Çalışmaları Sürüyor

BOZDAĞ: TÜRKİYEDE OBEZİTE ORANI YÜZDE 30,3

4 Mart Dünya Obezite Günü etkinliğine konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Bozdağ, obezitenin vücut yağ kütlesinin yağsız kütlesine oranla artması, vücutta aşırı yağ depolanmasıyla ortaya çıkan fiziksel, ruhsal ve sosyal sorunlara neden olabilen, kronik enerji metabolizması bozukluğu olduğunu ifade etti.

Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Bozdağ; “Bakanlığımızca yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması 2010 ön çalışma raporuna göre Türkiye’de obezite sıklığının erkeklerde %20,5, kadınlarda ise % 41,0 toplamda % 30,3” dedi.

ULAŞ: OBEZİTE SAĞLIĞI BOZACAK ÖLÇÜDE VÜCUTTA ANORMAL VE AŞIRI YAĞ BİRİKMESİDİR

Fırat Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Biriminde görevli Diyetisyen Gözde Ulaş, obezitenin Dünya Sağlık Örgütüne göre “Sağlığı bozacak ölçüde vücutta anormal ve aşırı yağ birikmesi” olarak tanımlamakta olduğunu dile getirdi.

Diyetisyen Gözde Ulaş, Dünya Sağlık Örgütü, obezitenin Avrupa ‘da bölgede son 50 yılda yüzde 138 arttığı ve Avrupa'da yılda 1,2 milyon ölüme yol açtığı bildirildi. Bu rapora göre, obez veya fazla kilolu olan yetişkin sayısı göz önüne alındığında ilk sırada Türkiye bulunduğunu söyledi.