Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde Yangın ve Tahliye Tatbikatı Yapıldı

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde geniş kapsamlı yangın ve tahliye tatbikatı yapıldı.

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde Yangın ve Tahliye Tatbikatı Yapıldı

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde geniş kapsamlı yangın ve tahliye tatbikatı yapıldı.

Hastanede yapılan tatbikata hastane yönetimi yanı sıra 300 ‘e yakın hemşire, hastabakıcı, idari personel ve doktor katıldı.

Söz konusu tatbikatın senaryosu gereği Fırat Üniversitesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinde çıkan yangın ile başlayan süreçte KIRMIZI KOD verilerek duyuru yapıldı. Yangına ilk önce yangın tüpleri ile müdahale yapılırken, yangının büyümesi ile 112, itfaiye, AFAD ve UMKE aranarak destek istendi.

10 dakika içerisinde itfaiye ekibi gelerek yangına müdahale etmeye başladı. Bu sırada olay yönetim ekibi (OYE) Başhekimlik toplantı salonunda toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. MOR KOD verilerek acil müdahale aktivasyonuna geçildi. HAP Başkanı olay yeri yönetiminin görüşlerini alarak hastanenin tahliyesine karar verildi. Bu tahliye için SARI KOD ile duyuru yapılarak personelin de yardımları ile hem personel hem de hastalar sorunsuz bir şekilde tahliye edilerek toplanma merkezinde toplanıldı.

İtfaiyenin yangını söndürmesinden sonra yaralılar ilgili yerlerden AFAD ve UMKE ekipleri tarafından kurtarılarak ambulanslarla şehrin diğer alternatif hastanelerine sevk edilip tedavilerine başlandı.

Tahliye ve sevk işlemlerinden sonra HAP Başkanı YEŞİL KOD verdirerek Hastane Afet Planı Tatbikatı sonlandırıldı. Durum değerlendirmesi için Olay Yönetim Ekibi (OYE) Hastane Olay Yönetim Merkezinde toplanarak raporlama yaptı.

ARTAŞ: PAYDAŞLARIMIZIN DESTEKLERİ İLE BİRLİKTE TATBİKATLAR GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR

Raporlama işleminden sonra Tatbikat sonrası HAP Başkan Vekili Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Artaş tarafından yapılan açıklamada; ”Acil durum ve afet anında doğru yaklaşım, yüksek riskli kurumlar olan biz hastaneler için süreci zararsız veya en az zarar ile atlatmada hayati önem taşımaktadır. Söz konusu doğru yaklaşımın oluşturulması, teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi, olası afet ve acil durumlar sırasında ve sonrasında doğru koordinasyonun gerçekleştirilerek krizi kontrol altında alabilmek adına hastanemiz tarafından her yıl tatbikat senaryoları oluşturulmakta ve dış paydaşlarımızın destekleri ile birlikte tatbikatlar gerçekleştirilmektedir” dedi.

ARTAŞ: ACİL DURUM VE AFETLERE MÜDAHALE KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURDUK

Dr. Artaş, tatbikata katılanlara teşekkür etti. Artaş, “Bu minvalde doğru müdahale etkin yönetim düsturu ile hastanemizde 2022 yılında deprem, yangın ve bina tahliye tatbikatını gerçekleştirdik. Her sene yapılan bu tatbikatlar ile hastalarımızda, çalışanlarımızda ve yönetim ekibimizde acil durum ve afetlere müdahale konusunda farkındalık oluşturduk.  Yapılan tatbikatta emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma, tatbikat süresince bizlere destek olan AFAD, UMKE, İtfaiye Mensuplarına, 112 Acil Sağlık personeline teşekkür ederim” ifadesinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137