Fırat Üniversitesi İle Arçelik Arasında Yazılım Öğrencilerine Yönelik Proje Hayata Geçirildi!

Fırat Üniversitesi ile Arçelik arasında yeni bir işbirliği yapılarak yazılım alanında okuyan öğrencilere yönelik yeni bir proje hayata geçirildi.

Fırat Üniversitesi İle Arçelik Arasında Yazılım Öğrencilerine Yönelik Proje Hayata Geçirildi!

“Prep” adı verilen projede görev alan öğrenciler hem üniversite eğitimlerine devam edecekler hem de Arçelik’teki yazılım projelerine uzaktan katılım sağlayacaklar.

“Arçelik Prep Projesi” ile Türkiye’deki yazılım sektörünü desteklemek, üniversitelerimizdeki genç yetenekleri ortaya çıkarmak, ülkemiz ekonomisine ve üretimine katkıda bulunmaları konusunda onlara öncü olmayı amaçlıyor.

Üniversite-Sanayi işbirliğinin bir ürünü olan “Arçelik Prep Projesi”nin tanıtımına, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın da katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Arçelik Perakende TV’den canlı yayınlanan online tanıtım programına Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın yanı sıra, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Demirel, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ile Arçelik Strateji ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar ve öğrenciler katılım gösterdi.

“Prep Projesi” online tanıtım toplantısına konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Göktaş; “Gençlerimizin iş hayatına katılması ve tecrübe edinmesi başta olmak üzere, karşılıklı iş birliğini kapsayan böylesi bir projeyi çok önemsiyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise projenin hem amacı hem de kapsamını değerlendirdiğinde büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, projede emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

Tanıtım toplantısı Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Demirel, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ile Arçelik Strateji ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar'ın da projeye yönelik fikirlerini paylaşmalarıyla sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137